Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζόκοβιτς – Αυστραλία: Αμφίβολη η συμμετοχή του στο τουρνουά μετά τη δίκη, εξετάζονται τα έγγραφά του
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόκοβιτς – Αυστραλία: Αμφίβολη η συμμετοχή του στο τουρνουά μετά τη δίκη, εξετάζονται τα έγγραφά του

Τζόκοβιτς - Αυστραλία: Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) διερευνά εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέβαλε ψευδή ταξιδιωτική δήλωση πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία.

Τα μανίκια έχουν σηκώσει οι αυστραλιανές Αρχές, οι οποίες εξετάζουν διεξοδικά τα έγγραφα που φέρει μαζί του ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία και η συμμετοχή του στο Australian Open. Ειδικότερα, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) διερευνά εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέβαλε ψευδή ταξιδιωτική δήλωση πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, δήλωσε στο CNNi μια πηγή με γνώση των ερευνών.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε ότι δεν είχε ταξιδέψει και δεν θα το έκανε τις 14 ημέρες που οδήγησαν στην άφιξή του στην Αυστραλία την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ταξιδιωτική δήλωση που υποβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο για να καθορίσει εάν θα του επιτραπεί να παραμείνει στην Αυστραλία. Διάφορες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο εβδομάδων, ωστόσο, φαίνεται να δείχνουν τον Τζόκοβιτς τόσο στην Ισπανία όσο και στη Σερβία.

Η πλευρά του Τζόκοβιτς δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το ζήτημα

Ενώ τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε την ταξιδιωτική δήλωση για λογαριασμό του Τζόκοβιτς, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν παρασχέθηκαν από τον Τζόκοβιτς, έναν αξιωματικό της ABF στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης στις 5 Ιανουαρίου. Το αδίκημα της υποβολής ψευδούς ταξιδιωτικής δήλωσης επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 12 μηνών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστραλίας.

Η πλευρά του Τζόκοβιτς δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το ζήτημα. Η έρευνα της ABF έρχεται καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ σκέφτεται αν θα ασκήσει την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς που αποκαταστάθηκε μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις