Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιστοποιητικό εμβολιασμού 3η δόση – ισχύς: Αυτή είναι η ΚΥΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού 3η δόση – ισχύς: Αυτή είναι η ΚΥΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού 3 η δόση - ισχύς: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα διαρκούν επτά μήνες, αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Κυριακής η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αφορούν όλους τους ενήλικες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η νέα ΚΥΑ, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα διαρκούν επτά μήνες, αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. Ταυτόχρονα δίνεται προθεσμία ως την 1η Φεβρουαρίου να γίνεται η αναμνηστική δόση, αλλιώς θα παύουν τα σχετικά δικαιώματα των εμβολιασμένων.

Εξάλλου, την Κυριακή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η ΚΥΑ για την λειτουργία της πλατφόρμας εμβολιασθέντων στο εξωτερικό. Πιθανότατα, τίθεται σε λειτουργία τη Δευτέρα (10/01), ώστε να μπορούν όσοι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί στις 27 της Ε.Ε και σε 28 συνεργαζόμενες χώρες μεταξύ των οποίων Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, να αποφύγουν το πρόστιμο των 100 ευρώ από την 16η Ιανουαρίου.

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας

Νωρίτερα, την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει Κυριακή τη σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη. Όπως είπε, εξάλλου, ο υπουργός Υγείας, περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του data.gov.gr, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συνολικά 17.808.554 εμβολιασμοί έως και τις 08/01/2022.

Από αυτούς:

Οι 7.538.365 αφορούν εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου
Οι 7.091.530 αφορούν σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς
Οι 3.901.866 αφορούν σε εμβολιασμούς με την τρίτη – αναμνηστική – δόση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις