Δικαστής φιλά ισοβίτη: Το βίντεο που πρόδωσε το… «ζευγάρι»

ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστής φιλά ισοβίτη: Το βίντεο που πρόδωσε το… «ζευγάρι»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Δικαστής φιλά ισοβίτη: Η δικαστής Σουάρεζ ήταν η μόνη από τους συμμετέχοντες που καταψήφισε την ισόβια κάθειρξη.

06.01.2022 | 19:35

Μια δικαστής στην Αργεντινή συνελήφθη από κάμερα κλειστού κυκλώματος να φιλά έναν καταδικασθέντα δολοφόνο αστυνομικού, τον οποίο προσπάθησε να σώσει από τα ισόβια. Η Μαρία Σουάρεζ, δικαστής στη νότια επαρχία Τσουμπούτ, τραβήχτηκε σε βίντεο να φιλά τον Κριστιάν «Μάι» Μπούστος στη φυλακή το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου. Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, η Σουάρεζ είχε συμμετάσχει σε μια επιτροπή δικαστών που θα αποφάσιζε εάν ο Μπούστος θα έπρεπε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του αξιωματικού Λεάντρο Ρόμπερτς το 2009.

Η Σουάρεζ ήταν η μόνη από τους συμμετέχοντες που καταψήφισε την ισόβια κάθειρξη, παρόλο που ήταν γνωστό πως ο Μπούστος ήταν ένας «άκρως επικίνδυνος κρατούμενος». Η διαφωνίας της, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να σώσει τον Μπούστος, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια. Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, η δικαστής βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο για «ανάρμοστη συμπεριφορά« και είναι αντιμέτωπη με πιθανές κυρώσεις.

Έρευνα για την δικαστή

Ο Μπούστος φυλακίστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού το 2009, πυροβολώντας θανάσιμα τον Ρόμπερτς όταν προσπάθησε να τον συλλάβει μετά από απόδραση από τη φυλακή. Ένα από τα αδέρφια του καταδικασθέντος έχασε επίσης τη ζωή του στη συμπλοκή, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε. Σε ανακοίνωσή του το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με τη συμπεριφορά της Σουάρεζ, ανέφερε: «Η δικαστής φέρεται να προχώρησε σε ανάρμοστη συμπεριφορά.

»Η έρευνα θα επιδιώξει να προσδιορίσει τις συνθήκες της συνάντησης μεταξύ αυτού του δικαστή και ενός κρατουμένου που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και καταδικάστηκε πρόσφατα. Θα εξετάσει επίσης πόσο διήρκησε η συνάντηση και τα χαρακτηριστικά της, προκειμένου να επιβεβαιώσει εάν υπήρξαν παραβιάσεις του Νόμου Δημόσιας Δεοντολογίας και των εσωτερικών κανονισμών της δικαστικής αρχής».

Ετικέτες
Exit mobile version