Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επικράτηση Όμικρον – Γκάγκα: Ανακοίνωση για επιτάξεις γιατρών
ΕΛΛΑΔΑ

Επικράτηση Όμικρον – Γκάγκα: Ανακοίνωση για επιτάξεις γιατρών

Επικράτηση Όμικρον - Γκάγκα: Η επικράτηση της «Όμικρον» είναι πιθανό πλέον να έχει φτάσει στο 90%.

Για την πρωτοφανή επιδημιολογική εικόνα της χώρας λόγω του σαρωτικού κύματος της μετάλλαξης Όμικρον και τις αντοχές του συστήματος υγείας ενημερώνουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στο 10,4% διαμορφώθηκε η θετικότητα το προηγούμενο 24ωρο, ανέφερε αρχικά η κυρία Γκάγκα. Σε ό,τι αφορά την αναλογία της Όμικρον στα δείγματα που ελέγχθηκαν είπε ότι στις 30 Δεκεμβρίου ήταν 82% και στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 89%.

Όπως εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η επικράτηση της «Όμικρον» είναι πιθανό πλέον να έχει φτάσει στο 90%. Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα. Σχετικά με τον εμβολιασμό είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μιλώντας για τους υγειονομικούς που βγαίνουν «εκτός» λόγω Covid-19, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε:

«Προχωράμε σε επιτάξεις οι οποίες θα ξεκινήσουν τώρα και βοηθάει και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες για νοσηλείες ασθενών με Covid». «Η αλήθεια είναι ότι πιέζονται πάρα πολύ τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων και είναι σημαντικό – να παρακαλέσω και πάλι – όταν έχουμε θετικό rapid δεν χρειάζεται να πάμε στο νοσοκομείο για PCR. Μπορούμε να κάνουμε rapid test σε οποιαδήποτε δομή και να μην πιέσουμε τα νοσοκομεία παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζονται» συμπλήρωσε.

«Φύλλα πορείας, αν δεν έχουν ξεκινήσει την Παρασκευή, σίγουρα μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ξεκινήσει» τόνισε η κυρία Γκάγκα. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε 43.386 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, ενώ άκρως ανησυχητική είναι η εικόνα στα νοσοκομεία που κατέγραψαν 641 νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19. Πρόκειται για ημερήσια αύξηση που αγγίζει το 42%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις