Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κέικ με μπανάνα – συνταγή: Για την απόλυτη απόλαυση
PLUS

Κέικ με μπανάνα – συνταγή: Για την απόλυτη απόλαυση

Κέικ με μπανάνα - συνταγή: Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι δε θα χρειαστείς καν μίξερ!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ banana bread, δεν έχεις ιδέα τι χάνεις! Εκτός από την υπέροχη γεύση του, είναι και πανεύκολο στην παρασκευή του. Μπορείς να το φτιάξεις ακόμα κι εσύ που δεν έχεις καμία σχέση με την κουζίνα. Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι δε θα χρειαστείς καν μίξερ! Ένα μπολ ανάμειξης, ένα πιρούνι για να χτυπήσεις τα αυγά και ένα κουτάλι για να ανακατέψεις τη ζύμη είναι τα μόνα που πρέπει να διαθέτεις.

Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο banana bread, που θα ξετρελάνει τόσο εσένα όσο και όποιον το δοκιμάσει από τα χεράκια σου.

Υλικά:

2 με 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες
1/3 φλιτζάνι (80 γρ.) βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζάνι (150 γρ.) ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι (200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνεις μία φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ, πολτοποιείς τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο στις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύεις. Προσθέτεις τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνεις το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύεις. Ρίχνεις τη ζύμη στη φόρμα για κέικ. Ψήνεις για 50-60 λεπτά στους 180°C. Βγάζεις από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείς το μπανανόψωμο από τη φόρμα και το αφήνεις σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κόβεις και σερβίρεις.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις