Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σασμός – Μαρία Πρωτόπαππα: Μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της
LIFESTYLE

Σασμός – Μαρία Πρωτόπαππα: Μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της

Σασμός - Μαρία Πρωτόπαππα: Η απόφασή της να σπουδάσει υποκριτική αντί ιατρική, το θέατρο και ο ρόλος της Μαρίνας στο Σασμό

Φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha, «Σασμός», ενώ στο παρελθόν την έχουμε δει και σε άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της και ξεχωρίζει με τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο λόγος για την ταλαντούχα Μαρία Πρωτόπαππα, η οποία τη φετινή σεζόν υποδύεται στη σειρά «Σασμός», την Μαρίνα Βρουλάκη, μητέρα της Αργυρώς (Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη). Η Μαρία Πρωτόπαππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό της Αττικής και είναι 48 ετών. Στην εφηβεία της, γράφτηκε σε ερασιτεχνικό θίασο και αργότερα σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Σκoπός της ήταν να σπουδάσει ιατρική, αλλά μόλις τελείωσε το σχολείο, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Τα επόμενα χρόνια, από το 1990 έως το 1996, εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο μόνο σε παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης. Έπειτα συνεργάστηκε και με άλλα θέατρα, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Θεάτρου. «Πήγαινα για ιατρική αλλά μετά από μελαγχολία, μοναξιά, κλεισούρα δεν άντεχα άλλο να είμαι κλεισμένη μέσα με τα βιβλία. Οπότε μια μέρα στην Γ’ Λυκείου αποφάσισα να αλλάξω δρόμο. Είχα ξεκινήσει να κάνω προετοιμασία για πρώτη ή δεύτερη δέσμη, αλλά αγαπούσα πολύ το θέατρο. Τότε ήμουν και σε μια ερασιτεχνική ομάδα και ένιωθα ότι με βοηθούσε πολύ να εκφραστώ, γιατί ήμουν και ένα κλειστό παιδί», αποκάλυψε η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο texnes-plus.gr μιλώντας για την απόφασή της να ασχοληθεί με το θέατρο.

Η συμμετοχή σε επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης και ο κινηματογράφος

Έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, το 1999 με την συμμετοχή της στη σειρά «Η συκοφαντία του αίματος» στην ΕΡΤ1. Αργότερα συμμετείχε στις αστυνομικές σειρές «Επιφάνεια» και «Ξέχασέ με», ενώ πρωταγωνίστησε και στην επιτυχημένη κοινωνική σειρά του Alpha, «Το Δέκα», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Επίσης έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Για πάντα φίλες» και «Φιλί ζωής». Αξιοσημείωτοι είναι οι ρόλοι της στις δραματικές σειρές «Το Νησί” στο Mega και «Η λέξη που δε λες» στον Alpha.

Εκτός από το θέατρο και την τηλεόραση έχει παίξει στις κινηματογραφικές ταινίες «2000 +1 Στιγμές, «Ένας κι Ένας», «Κανείς δε χάνει σ’ όλα», «Μπραζιλέρο», «Οι θεατρίνες», «Πριν τη νύχτα», «Παρέες», «Χορεύοντας στον πάγο», «Η υπογραφή» και «Ενήλικοι στην Αίθουσα». Επίσης, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται και με την σκηνοθεσία.

Ο ρόλος της Μαρίνας Βρουλάκη στο Σασμό

Η Μαρία Πρωτόπαππα, στο «Σασμό» υποδύεται την Μαρίνα Βρουλάκη. Η Μαρίνα είναι μια γυναίκα δυναμική και συνάμα ευαίσθητη. Είναι μητέρα της Αργυρώς Βρουλάκη, την οποία υποδύεται η ταλαντούχα ηθοποιός Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη. Στη σειρά Σασμός, η Μαρίνα έχει μεγαλώσει μόνη της τα δύο παιδιά της τιμώντας πάντα τον σύζυγό της, Μάρκο, που έχει σκοτωθεί εξαιτίας μιας βεντέτας. Μετά την απώλεια του άντρα της, η Μαρίνα έχει αγαπηθεί από τον αστυνόμο Αντώνη Φραγκιαδάκη (Δημήτρης Ήμελλος). Μαρίνα και Αντώνης βιώνουν έναν μεγάλο έρωτα, μια αμοιβαία έλξη που εξελίσσεται όλο και περισσότερο όσο προχωρούν τα επεισόδια της σειράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις