Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στην Ημαθία: Πώς μια 76χρονη “έβγαλε” τις κουκούλες των δραστών
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στην Ημαθία: Πώς μια 76χρονη “έβγαλε” τις κουκούλες των δραστών

Ληστεία στην Ημαθία: Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υπεβλήθη  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας

Μια 76χρονη, θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της πριν από λίγους μήνες από πέντε δράστες, αποδείχθηκε πραγματική ντετέκτιβ και οδήγησε τρεις από αυτούς στη Δικαιοσύνη! Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του Alphafreepress, η γυναίκα αυτή η οποία μέσα στον τρόμο της παρέδωσε τον περασμένο Μάρτιο στους ληστές 60.000 ευρώ (!), τους αναγνώρισε από τις… φωνές τους, καθώς έκρυβαν την ώρα της εισβολής τα πρόσωπά τους με κουκούλες!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και πώς τους αναγνώρισε; Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, αναγνώρισε τις φωνές τους καθώς κάποιους από αυτούς τους είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε εργασίες στο σπίτι της! Ετσι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, έχοντας το στοιχείο αυτό στα χέρια τους συγκέντρωσαν κι άλλα και προχώρησαν σε σχηματισμό δικογραφία για τους τρεις εξ αυτών, εκ των οποίων είναι 16 χρόνων, ενώ οι άλλοι δύο ενήλικες, όλοι Ρομά. Όπως προέκυψε, όσο καιρό κάποια μέλη της συμμορίας εργάζονταν και μπαινόβγαιναν στη μονοκατοικία της 76χρονης, που διαμένει μόνη έξω από την Αλεξάνδρεια, μπόρεσαν να καταλάβουν ότι μέσα στο σπίτι κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό σε μετρητά.

Ετσι, αφού συμφώνησαν και οι υπόλοιποι, ξημερώματα της 10ης Μαρτίου, φόρεσαν κουκούλες κι έφθασαν στη μονοκατοικία, αποφασισμένοι να αρπάξουν τα χιλιάδες ευρώ, τα οποία η άτυχη γυναίκα, δεν αποφάσιζε να τα τοποθετήσει σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα, όπως και πολλοί άλλοι. Όταν όρμησαν, την ξύπνησαν, την σήκωσαν από το κρεβάτι και πιάνοντάς την από τα χέρια της ζητούσαν επίμονα τα χρήματα. Τρομοκρατημένη εκείνη τους τα παρέδωσε και οι πέντε δράστες διέφυγαν με 60.000 ευρώ στα χέρια. Ακολούθησε η καταγγελία στην Αστυνομία από το θύμα.

Η αλήθεια για το ποσό που της πήραν

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, στην αρχική της δήλωση στους αστυνομικούς, δεν είπε την αλήθεια για το σύνολο των χρημάτων, μίλησε για 3-4.000 ευρώ! Όταν αποφάσισε να πει την αλήθεια, δικαιολόγησε την πρώτη αναφορά λέγοντας ότι ντρεπόταν να πει την αλήθεια για να μη μάθουν οι γείτονες ότι κρατούσε τόσα χρήματα στο σπίτι! Το είχαν μάθει, ωστόσο, νωρίτερα οι ληστές…

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού , για ληστεία κατά συναυτουργία. «Ειδικότερα», αναφέρεται ακόμη «όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2021, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, ενεργώντας με ακόμη δύο συνεργούς τους, παραβίασαν την κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας και με χρήσης βίας ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη γυναίκα και αφαίρεσαν από την οικία της το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υπεβλήθη  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις