Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεστ κορονοϊού – Πρωτοχρονιά: Μεγάλες ουρές σε φαρμακεία και κέντρα υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κορονοϊού – Πρωτοχρονιά: Μεγάλες ουρές σε φαρμακεία και κέντρα υγείας

Τεστ κορονοϊού - Πρωτοχρονιά: Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί ελέγχους σε σημεία ανά την επικράτεια.

Ουρές σχηματίζουν και σήμερα, Πρωτοχρονιά, οι πολίτες έξω από φαρμακεία και κέντρα υγείας προκειμένου να κάνουν rapid test ή ακόμα και PCR τεστ. Η αναμονή για ένα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού μπορεί και να ξεπεράσει τη μία ώρα, αλλά οι περισσότεροι από όσους περιμένουν υπομονετικά παρουσίασαν συμπτώματα χθες και θέλουν να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στην Covid.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί ελέγχους σε σημεία ανά την επικράτεια. Οι έλεγχοι από τον Οργανισμό επιστρέφουν αύριο, Κυριακή 2 Ιανουαρίου.

Παγώνη: Ίσως και 100.000 τα κρούσματα στη χώρα

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων (και συγκεκριμένα 40.560), ωστόσο σήμερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάνει και τις 100.000. «Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτική η Όμικρον. Πριν βγει κανείς, να κάνει rapid test, και να ξανακάνει μετά από μία-δύο μέρες», είπε επίσης η κυρία Παγώνη.

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «τα δύσκολα περιστατικά είναι της Δέλτα, αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές. Όμως η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει».

Δείτε ακόμη
Έγκλημα στα Γιάννενα: Στον εισαγγελέα η 55χρονη που σκότωσε με μαχαίρι τον σύντροφό της – Απολογείται την Τρίτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις