Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κάλαντα Πρωτοχρονιάς 2022: Ποιοι πολιτικοί τα “άκουσαν” – Με άρωμα Κρήτης στο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς 2022: Ποιοι πολιτικοί τα “άκουσαν” – Με άρωμα Κρήτης στο Μαξίμου

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς 2022: Πέρα από τον πρωθυπουργό, επισκέψεις δέχθηκαν και οι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα δώρα του Αλέξη Τσίπρα σε προσφυγόπουλα.

Από τα παιδιά του Συλλόγου Ασηγωνιωτών Αττικής «Παύλος Γύπαρης» άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα παιδιά είπαν στον Πρωθυπουργό και στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κρήτης, αλλά και μαντινάδες με συμβολικά μηνύματα τόσο για την πανδημία, όσο και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Μετά τα κάλαντα ακολούθησαν οι ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Αυτές ήταν οι μαντινάδες που τραγουδήθηκαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη από το Σύλλογο Ασηγωνιωτών Αττικής:

«Χρόνια πολλά σας εύχομαι με υγεία και ευτυχία και γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία»

«Προβλήματα έτυχαν πολλά, μα όμως τα παλεύεις γιατί έχεις ικανότητες και συνεχώς δουλεύεις»

«Υγεία σας ευχόμαστε, χαρές και μόνο γέλιο και η αγάπη να γενεί στο σπίτι σας θεμέλιο»

«Και όταν τελειώσουν όλα αυτά και όλα τα ξεπεράσεις το Σύλλογο της Ασή Γωνιάς να μην τον εξεχάσεις».

Επίσκεψη Τσίπρα στη Δομή Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με κομματικές πηγές βρέθηκε νωρίς το πρωί στη δομή, συζήτησε με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους, αλλά και για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Ο κ. Τσίπρας μοίρασε δώρα στα παιδιά και τους ευχήθηκε να εκπληρωθούν όλα τους τα όνειρα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής από τους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.

Ένοπλες Δυνάμεις, Προεδρική Φρουρά και φορείς στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθησαν  ο Επιστημονικός Αθλητικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΝΙΚΗ» – Victor Artant, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το Μουσικό Σχολείο Αθήνας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Κάλαντα και στο Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα, ευχήθηκε καλή χρονιά τονίζοντας: «Το μέλλον ανήκει σε σας, τη νέα γενιά, στους νέους και τις νέες και βέβαια μαζί με τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα σε αυτήν τη ζωή από τον αγώνα όλων μας για να ζήσουμε σε μία νέα κοινωνία, χωρίς αδικία, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πόλεμο. Κι αυτήν τη χρονιά που έρχεται, τη νέα χρονιά, το 2022, η λαϊκή κινητοποίηση και πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα σε όλες τις εξελίξεις. Καλή χρονιά σάς εύχομαι ξανά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες». Στη συνέχεια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μοίρασε συμβολικά δώρα «για αυτές τις όμορφες στιγμές που περάσαμε σήμερα το πρωί μαζί, παραμονή Πρωτοχρονιάς», όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις