Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαπόμπευση στην Κίνα: Tι συνέβη στην πόλη Jingxi
ΚΟΣΜΟΣ

Διαπόμπευση στην Κίνα: Tι συνέβη στην πόλη Jingxi

Διαπόμπευση στην Κίνα: Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αίσθηση κάνουν οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα και απεικονίζει αστυνομικούς στη Νότια Κίνα να περιφέρουν τέσσερις φερόμενους παραβάτες σε μια δημόσια άσκηση ντροπής. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο του το BBC, οι τέσσερις εικονιζόμενοι άνδρες οι οποίοι φαίνεται να φορούν στολές και να έχουν κρεμασμένα από τους λαιμούς τους πλακάτ με τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους κατηγορούνται για λαθρεμπόριο ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι κλειστό λόγω των περιορισμών της Covid-19.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου στους δρόμους της πόλης Jingxi στην επαρχία Guangxi, ενώ η διαπόμπευση των τεσσάρων ανδρών προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Εικόνες άλλων εποχών

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ανέφεραν πως η συγκεκριμένη “άσκηση” τους θύμισε τις διαπομπεύσεις πριν εκατοντάδες χρόνια, ενώ άλλοι συμφώνησαν με τις προσπάθειες που απαιτούνται για τον έλεγχο του ιού κοντά στα σύνορα. Το κρατικό Beijing News ανέφερε ότι “το μέτρο παραβιάζει το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν πρέπει να επαναληφθεί”, ενώ το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση υπερασπίστηκαν την άσκηση, ωστόσο, υποστήριξαν ότι επρόκειτο για “επιτόπια πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα” και δεν υπήρξε καμία “ακατάλληλη διαδικασία”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007, μια ειδοποίηση από τις αρχές στην Κίνα απαγόρευε την παρέλαση κρατουμένων στους οποίους είχε επιβληθεί η θανατική ποινή, ενώ οι διαπομπεύσεις ήταν συνηθισμένες κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης. Το 2006 περίπου 100 εργάτριες του σεξ και μερικοί από τους πελάτες τους, ντυμένοι με κίτρινες στολές φυλακής, “παρέλασαν” στους δρόμους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις