Άνθρωποι στον Άρη: Σε 5 με 10 χρόνια, υπολογίζει ο Έλον Μασκ

ΚΟΣΜΟΣ

Άνθρωποι στον Άρη: Σε 5 με 10 χρόνια, υπολογίζει ο Έλον Μασκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Άνθρωποι στον Άρη: Τα σενάρια της SpaceX για προσεδάφιση στον πλανήτη στο άμεσο μέλλον - "Το καλό σενάριο είναι περίπου πέντε χρόνια. Η χειρότερη περίπτωση, 10 χρόνια"

30.12.2021 | 15:21

Στα πιο αισιόδοξα σενάρια που κάνουν στην SpaceX για την προσεδάφιση ανθρώπων στον πλανήτη Άρη αναφέρθηκε ο Έλον Μασκ, μιλώντας στο podcast του Lex Fridman. Ο ιδρυτής της Tesla επανέλαβε την άποψή του ότι η ανθρωπότητα πρέπει να γίνει ένα «είδος πολλαπλών πλανητών». Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έκανε την τολμηρή πρόβλεψη ότι η SpaceX θα είναι σε θέση να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. «Το καλό σενάριο είναι περίπου πέντε χρόνια. Η χειρότερη περίπτωση, 10 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla.

Σημείωσε ότι η «μηχανική του οχήματος» που απαιτείται για το ταξίδι παραμένει βασικός παράγοντας για τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος. Μιλώντας για το Starship της SpaceX, ο Έλον Μασκ σημείωσε ότι πρόκειται για τον «πιο περίπλοκο και προηγμένο πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από, δεν ξέρω, τάξη μεγέθους ή κάτι τέτοιο». «Είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο», πρόσθεσε.

“Κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να σου δώσει εισιτήριο για τον Άρη”

«Η θεμελιώδης βελτιστοποίηση του Starship είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους ανά τόνο σε τροχιά και τελικά το κόστος ανά τόνο στην επιφάνεια του Άρη», ανέφερε επίσης. Σημείωσε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να πετάξει στον Άρη για ένα τρισεκατομμύριο δολάρια «Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να σου δώσει εισιτήριο για τον Άρη», είπε χαρακτηριστικά. Τα τελευταία χρόνια, η SpaceX έχει επιταχύνει τις δραστηριότητές της ως μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου του Έλον Μασκ να δημιουργήσει μια αποικία στον Άρη. Υπενθυμίζεται ότι, σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο ιδρυτής της Tesla αποκάλυψε ότι η SpaceX έχει αρχίσει να κατασκευάζει ένα σημείο εκτόξευσης στη Φλόριντα που μπορεί να φιλοξενήσει πυραύλους Starship.

Ετικέτες
Exit mobile version