Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δυστύχημα στα διυλιστήρια: Αναγνωρίστηκε το θύμα, μια 28χρονη Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στα διυλιστήρια: Αναγνωρίστηκε το θύμα, μια 28χρονη Ρομά

Δυστύχημα στα διυλιστήρια: Το τι και πώς συνέβη είναι έργο της προανάκρισης του αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας της Δυτικής Αττικής

Η τραγική μητέρα της κοπέλας, που έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, έδωσε τελικά την απάντηση που ζητούσε η Τροχαία  με ανακοίνωση, για την ταυτότητά της. Πρόκειται για μια 28χρονη Ρομά-και όχι ανήλικη όπως αρχικά είχαν εικάσει οι αστυνομικοί λόγω της σωματικής της διάπλασης- που έμενε στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επίσης, ένα δεύτερο, άκρως σημαντικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί-διευκρινισθεί στην τραγική υπόθεση είναι ότι κανένας από τους οδηγούς των οχημάτων που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα όταν η άτυχη γυναίκα επιχείρησε προφανώς να διασχίσει μέσα στη νύχτα κάθετα το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού, δεν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος. Αλλωστε, ουσιαστικά η Τροχαία έψαχνε μόνο την ταυτότητα του άτυχου θύματος, καθώς στην κατοχή της δεν είχε το παραμικρό στοιχείο που να την υποδηλώνει.

Το τι και πώς συνέβη είναι έργο της προανάκρισης του αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας της Δυτικής Αττικής και το πόρισμα θα υποβληθεί όταν ολοκληρωθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η Τροχαία, υπενθυμίζεται, είχε προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση για να ζητήσει πληροφορίες από όποιον μπορούσε να βοηθήσει να ταυτοποιηθεί η κοπέλα, δίνοντας στη δημοσιότητα και την περιγραφή των ενδυμάτων, που φορούσε την ώρα του δυστυχήματος.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση:

«Την 27-12-2021 και περί ώρα 23:58, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της χ/θ 15.700 (ύψος Διυλιστηρίων Ασπροπύργου), περιοχής Δήμου Ασπροπύργου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έλαβε χώρα τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας ανήλικη πεζή από διερχόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Η ανωτέρω με χαρακτηριστικά μαύρα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος αθλητικό παντελόνι (φόρμα) χρώματος γκρι σκούρου, αθλητικό φούτερ χρώματος γκρι σκούρου και αθλητικά υποδήματα μάρκας “ASICS” και χρώματος ροζ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των άλλων για την ενδυμασία αλλά και τα άλλα χαρακτηριστικά που έδινε η Τροχαία ενημερώθηκε και η μητέρα της η οποία την αναζητούσε αλλά δεν την έβρισκε. Παρά το γεγονός ότι είχε θεωρηθεί-και ήταν φυσικό- ανήλικη, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Τροχαία και επιτέλεσε το δύσκολο έργο της αναγνώρισης της κόρης της. Ετσι, τα σχετικά ρεπορτάζ για την υπόθεση που ανέφεραν ότι «μια ανήλικη είναι στα αζήτητα από τους συγγενείς της», δεν υφίστατο ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις