Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Rafale Ελλάδα: Νεύρα στην Τουρκία, φτάνουν Τανάγρα τα μαχητικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rafale Ελλάδα: Νεύρα στην Τουρκία, φτάνουν Τανάγρα τα μαχητικά

Rafale Ελλάδα: Τα 6 πρώτα ελληνικά μαχητικά θα φτάσουν στην νέα τους «φωλιά» στις 19 Ιανουαρίου

Μπορεί η Τουρκία να μειώνει την σημασία της εξοπλιστικής ενίσχυσης της Ελλάδας, όμως γνωρίζει καλά πως τα Rafale που προσγειώνονται σε λίγες ημέρες στην Τανάγρα, της… κόβουν τον τσαμπουκά. Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των τριών Κλάδων υλοποιούν μεθοδικά το στόχο που έθεσαν αμέσως μετά την υβριδική απειλή στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 και την επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους: Να γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή στρατιωτικά, προχωρώντας σε άμεσες και στοχευμένες κινήσεις που θα που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την ανακοίνωση – μεταξύ άλλων – της απόκτησης των 24 Rafale, των 3+1 φρεγατών Belh@rra, των υπερσύγχρονων αντιαρματικών Spike Nlos, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων οπλικών συστημάτων όπως τα F-16 Block 52+ σε κατηγορία Viper, η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε παραληρήματα που επιβεβαιώνουν τον πανικό της.

Rafale Ελλάδα: Άρχισαν οι… αντιδράσεις

Παράλληλα, άρχισε και πάλι να προβαίνει σε καθημερινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών, μια πρακτική που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι κάποιο ατύχημα.  Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των μαχητικών έχει ήδη αρχίσει, με τις προετοιμασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να είναι πυρετώδεις ακόμα και κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τα 6 πρώτα ελληνικά μαχητικά θα φτάσουν στην νέα τους «φωλιά» στις 19 Ιανουαρίου 2022 και αναμένεται να τεθούν σε επιχειρησιακή δράση αμέσως. Οι εικόνες των κορυφαίων γαλλικών μαχητικών να φέρουν τη γαλανόλευκη στα φτερά προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό, αμηχανία και ανησυχία στην Άγκυρα, που βλέπει πέρα από τη σαφή υπεροχή της Ελλάδας σε ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, την Πολεμική Αεροπορία να αποκτά και ποιοτικό πλεονέκτημα σε Μέσα, έχοντας στη φαρέτρα της 24 Rafale, 84 F-16 Viper και 24 Mirage 2000-5 στην πρώτη γραμμή κρούσης, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεν έχει απάντηση και ξέρει καλά πως η Ελλάδα, έχοντας τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, μπορεί να επιφέρει μέσα σε ελάχιστη ώρα ανεπανόρθωτα πλήγματα ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις