Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιρακινός τζιχαντιστής – Αθήνα: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για συμμετοχή στον ISIS
ΕΛΛΑΔΑ

Ιρακινός τζιχαντιστής – Αθήνα: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για συμμετοχή στον ISIS

Ιρακινός τζιχαντιστής - Αθήνα: Ο Ιρακινός συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο κέντρο της Αθήνας.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 40χρονος άνδρας από το Ιράκ, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι συντρέχουν οι λόγοι να κρατηθεί προσωρινά και διέταξαν την προφυλάκιση του κατηγορούμενου. Σε βάρος του Ιρακινού έχει ασκηθεί ποινική για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο Ιρακινός συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς

Είχε συλληφθεί ξανά στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας. Όμως αυτή τη φορά οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και με βάση τα στοιχεία της νέας δικογραφίας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Δείτε ακόμη
Αυτός είναι ο προπονητής πυγμαχίας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης – Αφέθηκε ελεύθερος
Θρίλερ στην Πεντέλη: Νεαρός με τσεκούρι έχει ανέβει σε ταράτσα σπιτιού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις