Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Καλαμάτας: Ο Ιάπωνας πρέσβης συνάντησε τον δήμαρχο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Καλαμάτας: Ο Ιάπωνας πρέσβης συνάντησε τον δήμαρχο

Δήμος Καλαμάτας: Ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Yasunori Nakayama επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Το ενδιαφέρον της Ιαπωνίας για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέλει να αναθερμάνει ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Yasunori Nakayama, ο οποίος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Τον Ιάπωνα Πρέσβη συνόδευε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλή Μαντάς, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης. Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Νακαγιάμα για την Καλαμάτα και τις προοπτικές της τονίζοντας ότι, η πόλη με τις προσπάθειες και των προκατόχων του, έχει αλλάξει σε μία πόλη πιο σύγχρονη που φιλοδοξία της Δημοτικής αρχής είναι να γίνει περισσότερο ψηφιακή και πιο ευρωπαϊκή.  Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Δήμαρχος, η Καλαμάτα φιλοδοξεί μέσω της ευρωπαϊκής αποστολής, να ενταχθεί στο Δίκτυο των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις που θα αλλάξουν την πόλη και την ζωή των κατοίκων της.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής χώρα στην πατρίδα του, όπου τα παιδιά μαθαίνουν στα σχολεία την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αναφέρθηκε στη διακοπή των απευθείας πτήσεων Ιαπωνίας – Ελλάδας, γεγονός που μείωσε το τουριστικό ρεύμα των Ιαπώνων αλλά και τις επιχειρηματικές επενδύσεις στη χώρα μας. Πρόσθεσε δε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί η περυσινή, ματαιωθείσα λόγω covid, ιαπωνική επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, όπου ο ίδιος βλέπει ευκαιρίες επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

Επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Μαντάς ζήτησαν από τον κ. Νακαγιάμα η αποστολή αυτή να επισκεφθεί και τη Μεσσηνία όπου υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον και οι δυνατότητες ιαπωνικών επενδύσεων. Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φυσικό περιβάλλον αλλά και από τις υποδομές που διαθέτει η Καλαμάτα (αεροδρόμιο, λιμάνι, μαρίνα), καθώς επίσης και από την πρόοδο της πόλης μετά τους σεισμούς του 1986. «Διαπίστωσα τι έχετε καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία, μετά τον μεγάλο σεισμό του 2011, ακόμη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε στον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, το επετειακό μετάλλιο «Πνοή Ελευθερίας», την αγγλική έκδοση του Δήμου για τη συμβολή της πόλης στην Επανάσταση του 1821 και το τεχνούργημα του ιερού δέντρου της ελιάς. Αντίστοιχα ο κ. Νακαγιάμα προσέφερε στον κ. Βασιλόπουλο μεταξένιο ύφασμα από την πατρίδα του και μια μποτίλια ιαπωνικό ουίσκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις