Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κάρολος Παπούλιας – θάνατος: Τα συλλυπητήρια μηνύματα των πολιτικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρολος Παπούλιας – θάνατος: Τα συλλυπητήρια μηνύματα των πολιτικών

Κάρολος Παπούλιας - θάνατος: Συλλυπητήρια μηνύματα αποστέλλει ο πολιτικός κόσμος της χώρας, στον απόηχο της είδησης του θανάτου.

Συλλυπητήρια μηνύματα αποστέλλει την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, στον απόηχο της είδησης του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Αποχαιρετούμε τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό. Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του.

Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Προκόπης Παυλόπουλος: Ευπατρίδης πολιτικός με λαμπρές αντιστασιακές περγαμηνές

Με θερμά λόγια για τον προκάτοχό του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, μίλησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Ο Κάρολος Παπούλιας, Ευπατρίδης Πολιτικός με λαμπρές αντιστασιακές περγαμηνές, υπηρέτησε πολλαπλώς τον δημόσιο βίο της Χώρας, ιδίως δε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με υψηλό πατριωτικό αίσθημα, ανιδιοτελή αφοσίωση στο καθήκον και ανεπίληπτο ήθος. Αιωνία η Μνήμη του», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος.

Νίκος Δένδιας: Ο Κάρολος Παπούλιας υπηρέτησε με ευπρέπεια τον δημόσιο βίο

Με συγκινητικά λόγια, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τη φιλία του με τον Κάρολο Παπούλια. «Ο Κάρολος Παπούλιας, o οποίος με τιμούσε με τη φιλία του, υπηρέτησε με ευπρέπεια και πνεύμα ομοψυχίας τον δημόσιο βίο από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και τα εθνικά συμφέροντα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Θα θυμάμαι πάντα ότι όταν χρειάσθηκε, την περίοδο που διατέλεσα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πρόσφερε τις υπηρεσίες του με αποτελεσματικότητα και διακριτικότητα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Πατρίδα θα τον θυμάται και θα τον τιμά δικαίως

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο twitter: «Είχα την Τιμή να υπηρετήσω σε δύο Κυβερνήσεις την εποχή που ΠτΔ ήταν ο αείμνηστος πλέον Κάρολος Παπούλιας. Έχουμε συλλογικό χρέος και σε αυτόν για το ότι είμαστε ακόμη στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Η Πατρίδα θα τον θυμάται και θα τον Τιμά και Δικαίως!».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Παπούλιας συνιστά σύμβολο της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας

«Σύμβολο της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας», χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τον Κάρολο Παπούλια. «Ο Κάρολος Παπούλιας θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Ελλήνων ως σύμβολο της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας. Τίμησε με το ήθος του όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε. Αιωνία του η μνήμη!», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε tweet του.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Κόσμησε με την παρουσία του την πολιτική ζωή της Ελλάδας

Με θερμά λόγια για τον εκλιπόντα Έλληνα πολιτικό μίλησε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Συνετός, πράος και συνεπής πολιτικός

Για τον συμπατριώτη του, Κάρολο Παπούλια, μίλησε με συγκινητικά λόγια, μέσω twitter και ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κώστας Ζαχαριάδης: Έντιμος, σεμνός, ιδεολόγος, αγωνιστής

Για τον «ιδεολόγο και αγωνιστή» Κάρολο Παπούλια μίλησε μέσω twitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις