Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίωξη ναρκωτικών Πάτρα: Μπλόκο σε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη ναρκωτικών Πάτρα: Μπλόκο σε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης

Δίωξη ναρκωτικών Πάτρα: Πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Αλβανός μεγαλέμπορος «λευκού θανάτου», στην Πάτρα, έκρυβε τα φρικτά, για τη ζωή νέων ανθρώπων, μυστικά του, στο δάσος της Παναγοπούλας και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ακαριαία επέμβαση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πάτρας,  ενώ κατασχέθηκαν περίπου 5,5 κιλά ηρωίνης, 1.100 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και υδραυλική πρέσα, ενώ συνελήφθη ο κάτοχός τους.

Ήταν ήδη συσκευασμένα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας τονίζουν ότι ένα μέρος των σκληρών ναρκωτικών είχε ήδη συσκευασθεί σε δόσεις και προοριζόταν για πώληση σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής τόσο της αχαϊκής πρωτεύουσας, όσο και του Ρίου.

Όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στο Ρίο Πατρών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, προμήθεια, παρασκευή και κατοχή ναρκωτικών. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Την ώρα της συναλλαγής

«Ειδικότερα», αναφέρεται «οι αστυνομικοί, αξιολογώντας πληροφορίες, συνέλαβαν τους δύο άνδρες σε περιοχή του Ρίου Πατρών, διότι μετά από συνάντηση, που είχαν μεταξύ τους, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του αλλοδαπού και κατέσχεσαν 445 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη κατοχή του ημεδαπού άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 γραμμάρια κοκαΐνης».

Ποσότητες, πιστόλι, γεμιστήρας

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του διακινητή, σε αγροτεμάχιο και σε δασώδη έκταση, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

Πέντε κιλά και 420 γραμμάρια  ηρωίνης, διαμοιρασμένα σε 7 συσκευασίες, ένα κιλό και 94 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένα σε 62 συσκευασίες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε πέντε φυσίγγια, μια υδραυλική πρέσα και εξαρτήματα με υπολείμματα ηρωίνης (σπάτουλα, αναδευτήρες, μεταλλικές πλάκες), δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μια ξιφολόγχη, ένα στιλέτο και 2.600 ευρώ.

Σε πλαστικό δοχείο στο δάσος

«Η μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών», συνεχίζει η Δίωξη Πατρών «και πιο συγκεκριμένα τα 5 κιλά ηρωίνης και τα 256 γραμμάρια κοκαΐνης, ήταν τοποθετημένη σε πλαστικό δοχείο (λίμπα), που είχε αποκρύψει ο δράστης σε δασική περιοχή, στην Παναγοπούλα Αχαΐας.

Επιπλέον, από τις 62 συσκευασίες κοκαΐνης οι 56 ήταν έτοιμες προς διακίνηση σε τοξικομανείς, με βάρος 1 ή 5 γραμμάρια η κάθε μια, ενώ οι 16 από αυτές εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε κορμό δένδρου, σε αγροτεμάχιο δίπλα στην οικία του δράστη».

Τα προσδοκόμενα κέρδη

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε ο δράστης από την διακίνηση των ναρκωτικών, ανέρχεται περίπου στις 170.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του, ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις