Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Νέες προκλητικές δηλώσεις, στο στόχαστρο το Καστελόριζο
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Νέες προκλητικές δηλώσεις, στο στόχαστρο το Καστελόριζο

Ακάρ για Ελλάδα:Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ακόμα και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο, ενώ χαρακτήρισε “σόου” το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας σύμφωνα με τον Σκάι στόχευσε κυρίως το Καστελόριζο λέγοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα. “Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά.” Στη συνέχεια μιλώντας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.

“Προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία”

“Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα.” Τέλος, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τις συμμαχίες της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις