Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορφανοτροφείο Αττικής – καταγγελία: Τρεις μήνες γνώριζε η διοίκηση τα αίσχη, δεν έκανε τίποτα
ΕΛΛΑΔΑ

Ορφανοτροφείο Αττικής – καταγγελία: Τρεις μήνες γνώριζε η διοίκηση τα αίσχη, δεν έκανε τίποτα

Ορφανοτροφείο Αττικής - καταγγελία: Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Αθήνα.

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Αθήνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους. “Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους”. Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο. Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

“Η ίδια καταγγελία πήγε στο ΔΣ της πριν τρεις μήνες και δεν έγινε τίποτα”

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε επίσης, σε συνέντευξή της στο OPEN, ότι η ίδια καταγγελία είχε γίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου πριν από τρεις μήνες και, όπως είπε, δεν έγινε τίποτα. “Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες”, εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας.

“Από τη στιγμή που κατέθεσα την καταγγελία στην εισαγγελία και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα -άρα στοιχειοθετήθηκε ή στοιχειοθετείται η καταγγελία από την Εισαγγελία σύμφωνα με το νόμο που ευτυχώς περάσαμε πριν από δύο μήνες, γιατί πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ο νόμος και τον ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο- απομακρύνονται οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν και έχουν καταγγελθεί επώνυμα στην καταγγελία αυτή. Οπότε, ευτυχώς, επειδή περάσαμε αυτή τη νομολογία πριν από 2 μήνες σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι εργάζονται σε τέτοιες δομές που φροντίζουν και φιλοξενούν παιδιά δεν μπορούν παρά να εργάζονται με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά και να μην έχουν καταγγελθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τέτοιου τύπου αδικήματα. Δεν θα μπορούν να εργάζονται και πρέπει να απομακρυνθούν. Οπότε η αρχειοθέτηση της καταγγελίας από την εισαγγελία από μόνη της είναι αρκετή για την έτσι ώστε να σταματήσουν να εργάζονται εκεί οι άνθρωποι αυτοί”, είπε η ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις