Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός χωρίς μάσκα κόβει πρόστιμο: Τα απίστευτα των ημερών
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός χωρίς μάσκα κόβει πρόστιμο: Τα απίστευτα των ημερών

Αστυνομικός χωρίς μάσκα κόβει πρόστιμο:Ένας αστυνομικός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διενεργούσε ελέγχους πολιτών για τη χρήση μάσκας και έκοβε πρόστιμα χωρίς ο ίδιος να φορά τη μάσκα του...

Αστυνομικός «συνελήφθη» να κόβει πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε μάσκα! Σήμερα το πρωί, η κάμερα της ΕΡΤ «συνέλαβε» έναν αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη να κόβει πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε τη δική του. Τη φορούσε κατά τη συνήθη πρακτική πολλών στο πηγούνι, ή τουλάχιστον την είχε κατεβάσει την ώρα που μιλούσε στον άνθρωπο στον οποίο έκοβε το πρόστιμο. Το σκηνικό ήταν τουλάχιστον για γέλια και για κλάματα. Μάλιστα, ο αστυνομικός που δεν φορούσε μάσκα και βεβαίωνε το πρόστιμο στον πολίτη για το γεγονός ότι δεν φορά μάσκα, το έκανε λέγοντας… πως «με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Με όλο το σεβασμό πρέπει να τηρήσουμε το νόμο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ζωή μας και πρέπει να είμαστε αυστηροί πάνω σε αυτό».

Ο πολίτης στον οποίο ο αστυνομικός έκοβε το πρόστιμο μετακινούνταν εκείνη την ώρα με το πατίνι του και εξηγούσε στον αστυνομικό ότι δεν μπορούσε να φορά τη μάσκα πάνω στο πατίνι καθώς και ότι είναι εμβολιασμένος. Ο αστυνομικός με την κατεβασμένη μάσκα, όμως, ήταν ανένδοτος. Λίγη ώρα αργότερα, βέβαια, βρέθηκε ο ίδιος στη θέση που είχε βρεθεί προηγουμένως ο πολίτης… Σύμφωνα με το grtimes, ο αστυνομικός τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, αλλά και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, η απόφαση ελήφθη απευθείας από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

“Κλέϊν μάϊν”

Τέτοια περιστατικά, όπως αυτό παραπάνω με τον αστυνομικό να διενεργεί ελέγχους δίχως μάσκα βλέπουν μετά ορισμένοι πολίτε και άντε ύστερα να τους συναιτίσεις… Όπως ένας απίστευτος νεαρός Θεσσαλονικιός στο κέντρο της πόλης, ο οποίος μετά την επιβολη προστίμου 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας για όγδοη φορά (!), σχολίασε δεικτικά στο GRtimes.gr: “Το θεωρούσα Κλάιν Μάιν… Εντάξει σιγά.. Είναι η 8η φορά που τρώω πρόστιμο”.

Πρόστιμα για μάσκα

Σημειώνεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα που απαιτούν να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ έχουν ενταθεί και οι έλεγχοι για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Μάλιστα, στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαιτείται πλέον όσοι εισέρχονται να φορούν ενισχυμένες μάσκες, είτε ΚΝ95, είτε διπλή μάσκα δηλαδή χειρουργική και υφασμάτινη μαζί. Το πρόστιμο για όποιον δεν φοράει μάσκα είναι 300 ευρώ και η επιβολή τους συνεχίζεται, μιας και όπως ανέφερε ο υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης ούτε η υποχρέωση να φοράμε μάσκα ούτε τα σχετικά πρόστιμα είχαν απενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις