Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα χάσω τα κιλά των Χριστουγέννων: Σκέψου… πριν τα πάρεις!
PLUS

Πώς θα χάσω τα κιλά των Χριστουγέννων: Σκέψου… πριν τα πάρεις!

Πώς θα χάσω τα κιλά των Χριστουγέννων:Η Βρετανική Κοινότητα Διαιτολόγων εκτιμάει ότι μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων κάποιος μπορεί να καταναλώσει 6.000 θερμίδες

H υπερκατανάλωση φαγητού την περίοδο των Χριστουγέννων είναι κάτι σαν παράδοση. Οι περισσότεροι απο μας περιμένουμε να γεμίσουμε τα πιάτα μας με όλα τα εορταστικά φαγητά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Ακόμα και αν προσπαθείς να τρως πιο υγιεινά, οι απολαυστικές τροφές συνήθως εμφανίζονται πιο έντονα στα σούπερ μάρκετ και στα μαγαζιά κατά τη διάρκεια των διακοπών, κάνοντας το δύσκολο να τις παρακάμψεις. Η Βρετανική Κοινότητα Διαιτολόγων εκτιμάει ότι μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων κάποιος μπορεί να καταναλώσει 6.000 θερμίδες, με το Χριστουγεννιάτικο δείπνο να ευθύνεται τις περισσότερες από αυτές. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τις προηγούμενες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ πιθανό υπερκαταναλώσουμε φαγητό. Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος ενήλικας προσλαμβάνει 0,5 – 1 κιλό στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Αν και αυτό το νούμερο μπορεί να μην ακούγεται πολύ, για τους περισσότερους τα κιλά δ χάνονται μετά τις γιορτές. Έτσι, σταδιακά συσσωρεύονται περιττά κιλά που προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Με πόσο περπάτημα θα κάψεις τις θερμίδες των Χριστουγέννων

Ένας τρόπος για να κάψεις τις θερμίδες που θα πάρεις τα Χριστούγεννα είναι να το ρίξεις στο περπάτημα. Πόσο περμάτημα, όμως, χρειάζεται για να κάψεις το Χριστουγεννιάτικο δείπνο. Για έναν ενήλικα 84 κιλών θα χρειαστεί περίπου 12 ώρες σταθερού βαδίσματος (6 χιλιόμετρα την ώρα) για να κάψεις τις θερμίδες ενός μέσου Χριστουγεννιάτικου δείπνου. Αυτό ισούται με περπάτημα περίπου 80 χιλιομέτρων. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις το τζόγκινκ 5-6 ωρών.

Φυσικά, ο αριθμός των θερμίδων στο δείπνο σας θα εξαρτηθεί και από τα φαγητά που τρώτε και πώς τα προετοιμάζετε.Για παράδειγμα, αν κόψετε τα τσιμπολογήματα και τα ορεκτικά πριν το δείπνο και φάτε ένα ελαφρύ επιδόρπιο μαζί με δύο ποτήρια κρασί, το χριστουγεννιάτικο δείπνο σας μπορεί να έχει μόνο περίπου 2.080 θερμίδες. Για κάποιον που ζυγίζει 84 κιλά, θα χρειαζόταν μόνο 6,5 ώρες περπάτημα για να τις κάψει.

ΠΗΓΗ: theconversation
white ice cream on brown cookie
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις