Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γαλοπούλα – πώς να μην στεγνώσει: Ειδικός αποκαλύπτει το τέλειο κόλπο
PLUS

Γαλοπούλα – πώς να μην στεγνώσει: Ειδικός αποκαλύπτει το τέλειο κόλπο

Γαλοπούλα - πώς να μην στεγνώσει: Το αλάνθαστο κόλπο για να μην στεγνώσει η γαλοπούλα -Εύκολο και απλό

Τα Χριστούγεννα έρχονται και αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει το γεύμα γαλοπούλας. Κύριο πιάτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είναι σημαντικό η γαλοπούλα να μαγειρευτεί σωστά και να μην καταλήξει ένα στεγνό και άγευστο πιάτο. Ειδικός σε θέματα μαγειρικής μοιράστηκε ένα αλάνθαστο κόλπο που εξασφαλίζει ότι η γαλοπούλα θα παραμείνει ζουμερή όσο βρίσκεται στο φούρνο και σε καμία περίπτωση δεν θα στεγνώσει. Ο σεφ και διευθυντής μαγειρικής του Food and Wine, Justin Chapple, αποκάλυψε ότι το μυστικό για να μαγειρέψετε το τέλειο ψητό, είναι να αλείψετε καλά τη γαλοπούλα με μαγιονέζα.

Αν ήδη σκέφτεστε «αποκλείεται δεν θα το κάνω», γιατί απλά δεν είστε φαν της γαλοπούλας, μην πτοείστε, γιατί ο ειδικός μαγειρικής που μοιράζεται αυτό το εξαιρετικό κόλπο, υποστηρίζει ότι η μαγιονέζα δεν αλλοιώνει καθόλου τη γεύση της γαλοπούλας. Κοινώς ούτε που θα το καταλάβετε.

roasted chicken
Τι θα χρειαστείτε για να παραμείνει η γαλοπούλα ζουμερή

Το κόλπο για εξασφαλισμένα ζουμερή γαλοπούλα είναι και γρήγορο και απλό. Θα χρειαστείτε φυσικά μια γαλοπούλα και ένα βάζο μαγιονέζα. Οσο για το πώς θα το εφαρμόσετε; Μπορείτε απλά με το κουτάλι να αλείψετε τη μαγιονέζα στη γαλοπούλα. Περάστε την οπωσδήποτε και κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας, βάλτε την και εσωτερικά. Μπορείτε βέβαια, μέσω της μαγιονέζας να δώσετε και λίγη ένταση στη γαλοπούλα σας. Πώς; Φτιάχνοντας μαγιονέζα με μεξικάνικο άρωμα (μαγιονέζα τσιπότλε).

Για τη μεξικάνικη μαγιονέζα θα χρειαστείτε φυσικά μαγιονέζα, φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα ενός λεμονιούς, τρεις σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο, και ψιλοκομμένο τσιπότλε (αποξηραμένο, αλεσμένο ή κονσερβοποιημένο). Μπορείτε βέβαια να βάλετε και ό,τι άλλο μπαχαρικό και μυρωδικό της αρεσκείας σας προτιμάτε. Για την παρασκευή της μαγιονέζας τσιπότλε, απλά ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. «Όταν καλύπτετε τη γαλοπούλα σας με μαγιονέζα, τη νοστιμίζει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, διατηρώντας το κρέας με τα ζουμιά του και τρυφερό», εξηγεί και προσθέτει: «Βάλτε μαγιονέζα εξωτερικά αλλά και εσωτερικά της γαλοπούλας για να γίνει ιδιαίτερα ζουμερή».

Πώς ψήνουμε τη μαγιονέζα για να παραμείνει ζουμερή

Ο Executive Chef της Tesco, Jamie Robinson, μοιράστηκε επίσης τις δικές του συμβουλές για το μαγείρεμα της γαλοπούλας τα Χριστούγεννα. Μιλώντας στη The Mirror, είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη στεγνή γαλοπούλα. Διατηρήστε την ζουμερή βάζοντας βούτυρο κάτω από την πέτσα πριν από το ψήσιμο, και στη συνέχεια μαγειρέψτε τη σε χαμηλή θερμοκρασία και αργά για όσο περισσότερες ώρες γίνεται. Οι μεσαίου μεγέθους γαλοπούλες πρέπει να μαγειρεύονται στους 120° για περίπου τρεις ώρες, με το στήθος προς τα κάτω.

Αφήστε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για μια ώρα και πέντε λεπτά πριν το σερβίρισμα, ξαναβάλτε τη γαλοπούλα στο φούρνο, με το στήθος προς τα πάνω για να γίνει η πέτσα ωραία και τραγανή, ενώ το κρέας παραμένει ζουμερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις