Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορφανοτροφείο Αττικής – σεξουαλική κακοποίηση: Νέα αποκάλυψη φρίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Ορφανοτροφείο Αττικής – σεξουαλική κακοποίηση: Νέα αποκάλυψη φρίκης

Ορφανοτροφείο Αττικής - σεξουαλική κακοποίηση: Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι έλαβε επώνυμη επιστολή, στην οποία γινόταν λόγος για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών, παρουσία μάλιστα των εργαζομένων στο ίδρυμα

Για τα περιστατικά κακοποίησης σε ορφανοτροφείο της Αττικής μίλησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στη δομή. Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έλαβε η ίδια επώνυμη επιστολή από τρία άτομα από τη συγκεκριμένη δομή, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. “Υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων” αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου προσθέτοντας πως “εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς”.

“Πήγα στην εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα του Αρίου Πάγου, πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την εθνική Αρχή διαφάνειας”, ενημέρωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου και ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα εξαπλωθεί και σε άλλες δομές. Η κα Μιχαηλίδου γνωστοποίησε ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη, ενώ τέσσερα παιδιά για τα οποία υπήρχε συγκεκριμένη καταγγελία απομακρύνθηκαν από τη δομή, προκειμένου να εξεταστούν από τους ειδικούς στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, στη συγκεκριμένη δομή έχουν ήδη μεταβεί παιδίατροι και παιδοψυχίατροι και εξετάζουν όλα τα παιδιά. Μάλιστα, όπως είπε από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα. Τέλος, επεσήμανε ότι, “τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να δούμε τι γίνεται” “Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις