Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός – Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός – Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά

Εμβολιασμός - Ένοπλες Δυνάμεις: Η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού αποτελεί βασική προτεραιότητα

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε έγγραφη απάντησή του προς τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και Νίκο Παπαναστάση, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει γνωστό πως το ποσοστό εμβολιασμού στο ΓΕΣ ανέρχεται σε 63,51%, στο ΓΕΝ 72,59% και στο ΓΕΑ σε 62,23%. «Ουσιαστικά όμως το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο, εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού αποτελεί βασική προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό έχει αποσταλεί από τον Δεκέμβριο του 2020 προς τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Από τις 5 Νοεμβρίου δε, έχουν ενημερωθεί τα Γενικά Επιτελεία για τη διάθεση τρίτης δόσης, ενώ οι ενημερώσεις συνεχίζονται σε τακτική βάση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις