Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Αποκατάσταση βανδαλισμών σε σχολείο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Αποκατάσταση βανδαλισμών σε σχολείο

Δήμος Αθηναίων: «Τα σχολεία είναι κοινωνική περιουσία, οφείλουμε όλοι να τα προστατέψουμε».

Σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις και σε αντικατάσταση του εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού υλικού (υπολογιστές, φωτοτυπικά κλπ) προχώρησαν σε χρόνο ρεκόρ οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο 102ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο κατέστρεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Μέσα σε 48 ώρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είχαν επισκευάσει τις εκτεταμένες ζημιές, που προκλήθηκαν σε τοίχους, ακόμη και με βαριοπούλες. Η διεύθυνση καθαριότητας προχώρησε σε γενική καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, ενώ τάχιστα προχωρεί η αντικατάσταση του εξοπλισμού που είτε καταστράφηκε είτε αφαιρέθηκε από τους αγνώστους.

Το σχολείο, το οποίο επαναλειτουργεί κανονικά, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με μικρούς μαθητές μέσα στις τάξεις, ενώ είχε εκτενή συζήτηση με τη Διευθύντρια του Σχολείου καθώς και με εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 «Χρειαζόμαστε τη συνδρομή όλων»

«Μέσα σε σύντομο διάστημα οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, το σχολείο άνοιξε κανονικά τις πόρτες του, οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις. Όμως το αποτύπωμα του βανδαλισμού μένει ισχυρό. Τα σχολεία είναι «κοινωνική περιουσία» και όλοι οφείλουμε να τα προστατέψουμε. Πρέπει να «εκπαιδευτούμε» όλοι από την αρχή στο σεβασμό του δημοσίου χώρου και των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών. Ως δημοτική αρχή θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες φύλαξης και διαφύλαξης του δημόσιου χώρου. Χρειαζόμαστε, όμως, τη συνδρομή όλων», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

 

Αναλυτικά, οι εργασίες που εκτελέστηκαν ώστε να καταστεί το σχολείο ξανά λειτουργικό:

  • Αφαιρέθηκαν, επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν επτά σιδερένιες πόρτες τάξεων
  • Επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν επτά κάσες
  • Αντικαταστάθηκαν πόμολα και κλειδαριές
  • Επισκευάστηκε μια εσωτερική ξύλινη πόρτα
  • Αποκαταστάθηκαν οι τρύπες που προκλήθηκαν στους τοίχους
  • Αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα τζάμια παραθύρων στις κατεστραμμένες σχολικές αίθουσες
  • Βάφτηκαν από την αρχή πόρτες, κάσες και οι τοίχοι
  • Καινούργιοι υπολογιστές, προτζέκτορες και φωτοτυπικό

Στο σχολείο παραδόθηκαν ήδη έξι καινούργιοι υπολογιστές (οθόνες και πληκτρολόγια), έξι προτζέκτορες με υφασμάτινες οθόνες προβολής, ένα μεγάλο φωτοτυπικό, δύο ψυγεία, τρεις πυροσβεστήρες. Ένας επιπλέον εκτυπωτής γραφείου και οι χάρτες (Ελλάδας πολιτικοί – γεωγραφικοί, Ευρώπης, Παγκόσμιοι και Ιστορικοί) θα παραδοθούν τη Δευτέρα. Την ίδια μέρα θα παραδοθεί και ο αθλητικός εξοπλισμός που καταστράφηκε ή εκλάπη: Τρεις μπάλες ποδοσφαίρου, δέκα μπάλες μπάσκετ, οκτώ μπάλες βόλει, δέκα σχοινάκια γυμναστικής, έντεκα στεφάνια ρυθμικής, είκοσι κώνοι για επίπεδα στεφάνια. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν δύο εστίες ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις