Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κουρουμπλής: Έμμεσες ευθύνες στην κυβέρνηση για τους θανάτους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Κουρουμπλής: Έμμεσες ευθύνες στην κυβέρνηση για τους θανάτους

Πολάκης - Κουρουμπλής: Μόνο τη λέξη «δολοφονήσατε» δεν είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Έμμεσες ευθύνες απέδωσε στην κυβέρνηση για τον θάνατο 12.000 ασθενών από κορωνοϊό ο Παύλος Πολάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή. Μία ημέρα μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της θύελλας που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για δολοφονίες» -όρο που έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, όπως υπενθύμισε η ΝΔ-, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να… ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις. Δεν σας λέμε ότι πήρατε πιστόλι να σκοτώσετε κόσμο, αλλά ότι με την ιδεολογική εμμονή σας κατά του δημόσιου συστήματος υγείας και την ταξική σας πολιτική να μη το ενισχύσετε και να χρησιμοποιήσετε νέες θεραπείες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης έκανε και μια αναδρομή στη θητεία του ως γιατρός,

«Από το 1990 μέχρι το 2012 που ήμουν γιατρός, τα 10 χρόνια τα έχω βγάλει στα νοσοκομεία, τα 7 σε ΜΕΘ. Από τα χέρια μου έχουν περάσει πάνω από 1.700 ασθενείς, έχασα τους 300, τους θυμάμαι έναν-έναν! Ξέρω καλά τι πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις τη ζωή».

Στην ουσία πάντως της κριτικής του στην κυβέρνηση, ο κ. Πολάκης της χρέωσε 12.000 θανάτους εξαιτίας της ιδεολογικής της εμμονής και της απροθυμίας της, όπως είπε, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. «Από την 1/9 του 2020 μέχρι την 6/5 του 2021, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από κορωνοϊό. Αν αφαιρέσουμε τους διασωληνωμένους, μένουν 6.588. Πού πέθαναν αυτοί; Να σας πω εγώ πού πέθαναν: οι 1.800 στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα νοσοκομεία και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid, μόνοι τους, χωρίς συγγενείς, με γιατρούς που έμπαιναν μόνο πρωί και βράδυ, με λίγο οξυγόνο. Και θέλετε να το αναγάγουμε στον τωρινό αριθμό νεκρών; 19.700. Είναι χειρότερα τα πράγματα τώρα, γιατί έχουν παραιτηθεί γιατροί, έχουν φύγει με αναστολή. Οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω. Και τολμάτε να μιλάτε σε μας και να κουνάτε το δάχτυλο; Είναι καταστροφική η διαχείριση που κάνατε», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις