Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκη Κεραμέως – σχολεία: Επίσκεψη σε Γυμνάσια σε Περιστέρι και Αγίους Αναργύρους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη Κεραμέως – σχολεία: Επίσκεψη σε Γυμνάσια σε Περιστέρι και Αγίους Αναργύρους

Νίκη Κεραμέως - σχολεία: Η υπουργός Παιδείας «το ευχαριστήθηκε» δεόντως, όπως φαίνεται από φωτογραφίες και δηλώσεις που «ανέβασε» στο Facebook.

Γυμνάσια στο Περιστέρι και τους Αγίους Αναργύρους επισκέφθηκε η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας «το ευχαριστήθηκε» δεόντως, όπως φαίνεται από φωτογραφίες και δηλώσεις που «ανέβασε» στο Facebook. Στην ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως τονίζει πως χάρηκε πολύ τις συναντήσεις που είχε με μαθητές Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες στους Αγίους Αναργύρους και το Περιστέρι πριν από τις γιορτές.

Αναλυτικά η υπουργός Παιδείας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας από την επίσκεψη σε σχολεία! Σήμερα σε Γυμνάσια στο Περιστέρι και στους Αγίους Αναργύρους. Debate μαθητών για το «αν είναι καλύτερο να ζεις στην πόλη ή στο χωριό», συζήτηση για πρόγραμμα στη ρομποτική που έφτιαξαν τα παιδιά για τη λειτουργία και τον συντονισμό φαναριών στο πλαίσιο του άξονα «Οδική Ασφάλεια» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, λογισμικό για δημιουργία κινούμενων σχεδίων στο μάθημα της πληροφορικής, πρόβα για τα κάλαντα και … παιχνίδι βόλεϊ με τα παιδιά! Και ο μικρός Λουκάς στο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων μού ζήτησε οι καθηγητές του να του βάλουν 20 σε όλα τα μαθήματα! Καλημέρα σε όλους, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές και τα στελέχη εκπαίδευσης για την γόνιμη συζήτηση!

Εμβολίασε το γιο της

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνόδευσε το μικρό της γιο στο νοσοκομείο για να εμβολιαστεί. Η υπουργός αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο στο γιο της στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια με ανάρτησή της στο Twitter σε μια προσπάθεια να πείσει τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό τους ώστε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία: «Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη έκαναν πρεμιέρα οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στην Ελλάδα και αρκετοί γονείς έσπευσαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει παραλάβει περίπου 60.000 δόσεις παιδικών εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTec, ενώ ήδη έχουν κλειστεί περίπου 31.000 ραντεβού για παιδιά 5 έως 11 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις