Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Τουρκία σχέσεις: Οι δηλώσεις Πεσκόφ για την οικονομική τους συνεργασία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Τουρκία σχέσεις: Οι δηλώσεις Πεσκόφ για την οικονομική τους συνεργασία

Ρωσία - Τουρκία σχέσεις: "Συνεκτικός κρίκος" μια κατάσταση, όταν οι εταίροι "ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν κλονίζει τις διμερείς σχέσεις", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνιστά «ασφαλιστική δικλείδα για πολιτικούς κλυδωνισμούς» και δεν θεωρεί πως η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Τη θέση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI. «Το επίπεδο της οικονομικής αλληλεπίδρασης και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ασφαλιστική δικλείδα για τους πολιτικούς κλυδωνισμούς», δήλωσε ο Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας «συνεκτικό κρίκο» μια κατάσταση, όταν οι εταίροι «ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν κλονίζει τις διμερείς σχέσεις».

Αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της Συρίας, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία κάθε φορά καταφέρνουν να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και στο ζήτημα της Συρίας και σε άλλα ζητήματα.

“Δεν είναι φίλοι” οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ

Οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προς το παρόν «δεν έχουν φιλικό χαρακτήρα, αλλά διαπνέονται από τον αμοιβαίο σεβασμό». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI. «Δεν μίλησα για “φιλικό ύφος”. Για έναν αμοιβαίο σεβασμό, ένα εποικοδομητικό και πολύ επαγγελματικό ύφος. Δεν είναι φίλοι. Δεν έχουν κάνει και τόσες επαφές ακόμη μεταξύ τους» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του Πούτιν και του Μπάιντεν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι Πούτιν και Μπάιντεν είχαν συναντηθεί όταν ο Ρώσος πρόεδρος κατείχε το αξίωμα του πρωθυπουργού. «Τότε, στον δικό μας Λευκό Οίκο, υπήρξε μεταξύ τους συνάντηση, σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, δηλαδή δεν είχαν τόσες πολλές δυνατότητες να έρθουν σε επαφή», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις