Τσέλσι – Έβερτον 1 – 1: Κούρσα για δύο στην Αγγλία, απομακρύνονται οι Μπλε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσέλσι – Έβερτον 1 – 1: Κούρσα για δύο στην Αγγλία, απομακρύνονται οι Μπλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Τσέλσι - Έβερτον 1 - 1: Τα χαμόγελα στο Μπλε στρατόπεδο έμελλε να σβήσουν αστραπιαία, όταν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπράνθγουεϊτ έγραψε το 1-1 με προβολή.

17.12.2021 | 14:51

Ακόμη και στις πιο αδιάφορες, διαδικαστικές νίκες, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να γεννήσει ορόσημα. Το έχει αποδείξει πολλάκις, ειδικά στο «Άνφιλντ» και το έκανε για άλλη μια φορά, μετατρέποντας μια… επαγγελματική νίκη απέναντι στην εκ των ουραγών, Νιούκαστλ (3-1) σε ιστορικό τρίποντο. Γιατί ήταν το Νο2000. Και καμιά άλλη στο παρελθόν δεν είχε αγγίξει το «διχίλιαρο» νικών στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όλων των εποχών.

Με τον Μο Σαλάχ να σκοράρει σαν σε deja vu, για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο «Άνφιλντ» επί των Μάγκπαϊζ, τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να είναι «εθισμένος» στο δημιουργεί ευκαιρίες και να βάζει το… κερασάκι με «ρουκέτα», οι Reds ανέτρεψαν άνετα και χωρίς να φορτσάρουν το παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ, μένοντας πάντα στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και πήραν μια σχετική «ανάσα» από την 3η Τσέλσι, αφού η διαφορά τους αυξήθηκε στους τρεις βαθμούς.

Τσέλσι – Έβερτον 

Την προηγούμενη αγωνιστική γλίτωσε από γκέλα στο… παρά ένα. Το πέναλτι – γκολ του Ζορζίνιο στο 90+4΄ κόντρα στην Λιντς χάρισε και τους τρεις βαθμούς στην Τσέλσι που μάλλον έδειχνε να αδιαφορεί για τα σημάδια. Το καμπανάκι κινδύνου ωστόσο είχε κρούσει ηχηρά και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αποδείχθηκαν… βαρήκοοι. Απέναντι στην Έβερτον, οι Μπλε αυτή τη φορά δεν είχαν ούτε το καθοριστικό σφύριγμα στις καθυστερήσεις, αλλά ούτε και τους Λουκάκου, Βέρνερ, Χάβερτζ που έμειναν εκτός λόγω Covid-19. Και με αποδεκατισμένη την επιθετική του γραμμή, οι Λονδρέζοι μπορεί να κυριάρχησαν, να βρήκαν ευκαιρίες, αλλά τους έλειπε ο killer για να τις μετουσιώσει απέναντι στο… τείχος της Έβερτον, που «έκλεψε» τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και περιόρισε την αντίπαλό της στο -4 από την κορυφή της Premier League.

Ο Μέισον Μάουντ στο 70΄ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τζέιμς, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το σώμα του… ανίκητου Πίκφορντ και έλυσε τον γρίφο για τους Μπλε, όντας παράλληλα ο νεότερος στην ιστορία του κλαμπ που καταφέρνει να βρει δίχτυα στην Premier League σε τέσσερα σερί ματς. Η χαρά όμως κράτησε ελάχιστα. Τα χαμόγελα στο Μπλε στρατόπεδο έμελλε να σβήσουν αστραπιαία, όταν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπράνθγουεϊτ έγραψε το 1-1 με προβολή, στην πρώτη ουσιαστική φάση των Ζαχαρωτών στα αντίπαλα καρέ.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αναβλήθηκε

Νόριτς-Αστον Βίλα 0-2

Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 7-0

Μπράιτον-Γουλβς 0-1

Μπέρνλι-Γουότφορντ Αναβλήθηκε

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-2

Άρσεναλ –Γουέστ Χαμ 2-0

Λέστερ -Τότεναμ Αναβλήθηκε

Τσέλσι-Έβερτον 1-1

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 41

Λίβερπουλ 40

Τσέλσι 37

Άρσεναλ 29

Γουέστ Χαμ 28

Μάντσεστερ Γιουν. 27 -16αγ.

Τότεναμ 25 -14αγ.

Γουλβς 24

Άστον Βίλα 22

Λέστερ 22 -16αγ.

Μπρέντφορντ 20 -16αγ.

Μπράιτον 20 -16αγ.

Κρίσταλ Πάλας 20

Έβερτον 19

Σαουθάμπτον 17

Λιντς 16

Γουότφορντ 13 -16αγ.

Μπέρνλι 11 -15αγ.

Νιούκαστλ 11

Νόριτς 10

Exit mobile version