Τσίπρας – Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί – Το τυπικό “γεια”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί – Το τυπικό “γεια”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Τσίπρας - Ανδρουλάκης: Οι δυο τους έτυχε να ταξιδεύουν μαζί στην πτήση τους για Βρυξέλλες.

16.12.2021 | 17:06

Συνάντηση κατά την πτήση τους για Βρυξέλλες είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ανταλλάσσοντας ένα τυπικό “γεια”. Συγκεκριμένα, οι δυο τους έτυχε να ταξιδεύουν μαζί στην πτήση τους για Βρυξέλλες. Ωστόσο τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο αεροπλάνο, δεν αντάλλαξαν τίποτα άλλο παρά ένα τυπικό “γεια”. Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει γίνει κοινωνός των προθέσεων Ανδρουλάκη να τον βγάλει ακόμα και από τη θέση του παρατηρητή στους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Οι επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τετ α τετ με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, στις Βρυξέλλες. Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ολαφ Σολτς, τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος. Από την πλευρά του και ο κ. Σολτς συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Επίσης, κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δυο τους, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα. Νωρίτερα κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και τόνισε πως δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να την εξοπλίζει. Μάλιστα άφησε αιχμές για την Ισπανία, η οποία πρόσφατα επέκτεινε παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν.

Η σειρά επαφών του Αλέξη Τσίπρα

Επαφές με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών, στο οποίο συμμετέχει ως προσκεκλημένος παρατηρητής. Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Κόστα, στο πλαίσιο της συνάντησης τους, προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την χώρα του και να στηρίξει την καμπάνια του ενόψει των επικείμενων εκλογών του Ιανουαρίου στην Πορτογαλία. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις και με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Paolo Gentiloni, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Enrico Letta, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιratxe Garcia Perez και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Exit mobile version