Μελέτη Τσιόδρα – Γκάγκα: “Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελέτη Τσιόδρα – Γκάγκα: “Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Μελέτη Τσιόδρα - Γκάγκα: Απαντήσεις στην αντιπολίτευση έδωσε απί τη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για το θέμα που έχει συνταράξει την ελληνική πολιτική σκηνή τελευταία.

16.12.2021 | 16:14

Απαντήσεις στη μόνιμη σχεδόν επωδό των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ για την επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, έδωσε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Είμαι 30 χρόνια στο ΕΣΥ και κάθε χειμώνα η κλινική είχε διασωληνωμένους εκτός μονάδας που τους βάζαμε μέσα όταν είχε κρεβάτια και δεν πέθαιναν! Στο νοσοκομείο Σωτηρία ελάχιστες φορές είχαμε αρρώστους διασωληνωμένους που χρειάστηκε να μείνουν στη κλινική μέχρι να μετακινηθούν! Στις ΜΕΘ υπήρχε στενότητα, τώρα μπορεί να μένουν για μερικές μέρες εκτός ΜΕΘ! Οι εκτός μετακινούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για τη σύγκριση θνητότητας όμως δεν μπορείς να βάλεις μόνο νούμερα γιατί το κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει τρόπος σύγκρισης! Οι άνθρωποι που μένουν εκτός μονάδας είναι αυτοί που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές με ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα! Το θέμα αυτό το είδαμε σε όλες τις χώρες, που είδαμε να μπαίνουν άνθρωποι με αναπνευστήρες σε γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με μια πιο ανθρώπινη χροιά: «Δε νομίζω ότι είναι θέμα! Γίνεται ό,τι μπορεί να γίνει, έχουν δοθεί αναπνευστήρες και μηχανήματα και πραγματικά πρέπει να συγχαρώ τους συναδέλφους γιατί το έργο που κάνουν είναι βαρύ και συνεχές. Στα δυο χρόνια πανδημίας κουράζεσαι πολύ, να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας και τους συναδέλφους μας. Παρακαλώ, ως γιατρός, θεωρώ οι χώρες που έχουν πολύ καλό εμβολιαστικό αποτέλεσμα είναι οι χώρες που δεν είχαν διαφορετικές φωνές. Εμβολιασμός τώρα σημαίνει ασφάλεια για όλους. Το μήνυμα είναι εμβολιαζόμαστε».

Στα κάγκελα η αντιπολίτευση

Την απάντηση της υπουργού προκάλεσε προγενέστερη τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος της ζήτησε να τοποθετηθεί ειδικώς για την μελέτη. Από κοντά και η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ, η οποία ζήτησε από την υπουργό να απαντήσει στο κατά πόσο αποδέχεται τις απόψεις Τσιόδρα για υποστελέχωση του ΕΣΥ και τις περιφερειακές ανισότητες.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταφανή προσπάθεια της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσει εντυπώσεις, αξιοποιώντας ένα θέμα της επικαιρότητας. Αν ανοίξει το θέμα αυτό δεν θα γίνει συζήτηση για τον προϋπολογισμό, δυσκολεύεται μάλλον η αντιπολίτευση να δημιουργήσει εντυπώσεις στον προϋπολογισμό και το κάνει αλλού», είπε ο ΚΕ της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος και πρόσθεσε με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις δηλώσεις Πολάκη: «Ρωτάω την αξιωματική αντιπολίτευση, για τα βίντεο που κυκλοφορούν περί επισκέψεων σε εισαγγελείς για συγκεκριμένη υπόθεση από κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεων ελέγχου των αρμών της εξουσίας, δεν διαπίστωσα την ίδια ευαισθησία να τοποθετηθούν! Γιατί άραγε κ. πρόεδρε; Επιλεκτικά μεταχειρίζονται την επικαιρότητα όπως κα επιλεκτικά αξιοποιούν τα αποτελέσματα της έρευνας; Αυτοί είναι, δεν τους απασχολεί ότι η κοινωνία τους στρέφει τα νώτα και οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν σε καθοδική πορεία! Να μας πουν για επισκέψεις σε εισαγγελείς τι εξυπηρετούσαν και τον έλεγχο των αρμών εξουσίας».

Exit mobile version