Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στολισμός: Tips για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά
PLUS

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στολισμός: Tips για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στολισμός: Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ομορφύνεις το τραπέζι που θα γεμίσει ανθρώπους με χαρά, γευστικά εδέσματα και θετική ενέργεια.

Κοντοζυγώνει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και για αυτό το λόγο καλό είναι να ανασκουμπωθούμε και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το μενού μας, αλλά και τον καμβά πάνω στον οποίο θα το παρουσιάσουμε, ο οποίος δεν είναι άλλος από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στο οποίο θα υποδεχθούμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η τελευταία πινελιά για να φτιάξουμε έναν εντυπωσιακό, όμορφο και ζεστό χώρο για τους καλεσμένους μας και κάθε χρόνο μας παιδεύει. Φέτος όμως δε θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα. Η διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού με πολύ προσοχή αποτελεί έναν απλό τρόπο για να μπούμε όλοι στο πνεύμα των Χριστούγεννων και να δείξουμε στους αγαπημένους και τους καλεσμένους μας λίγη επιπλέον αγάπη και προσοχή.

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ομορφύνεις το τραπέζι που θα γεμίσει ανθρώπους με χαρά, γευστικά εδέσματα και θετική ενέργεια. Είτε αγαπάς τη minimal αισθητική, είτε είσαι λάτρης του μπαρόκ ή του elegant chic, όπως έχω πει πολλές φορές, τα Χριστούγεννα αγαπούν την υπερβολή! Γι’ αυτό λοιπόν είτε θέλεις να ομορφύνεις το τραπέζι σου για ένα εορταστικό brunch, τσάι ή οικογενειακό δείπνο, είτε απλά θέλεις να είναι όμορφο όλες τις ώρες, πάμε να δούμε μαζί 7 tips διακόσμησης που αρμόζουν ιδανικά για κάθε σπίτι αυτές τις μέρες! Τα στυλ πολλά και διαφορετικά, ανάλογα με την αισθητική σου διάλεξε αυτό που μιλάει στην ψυχή σου και φέρνει το πνεύμα των Χριστουγέννων πιο κοντά στα όνειρά σου. Εξάλλου, λίγη μαγεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Μερικές ιδέες…

Μία ιδέα είναι το όλα στα κόκκινα. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς κόκκινο χρώμα είναι καλοκαίρι χωρίς θάλασσα. Επίσης διακόσμησε το centerpiece με μια μεγάλη πράσινη γιρλάντα γεμάτη καρύδια και κουκουνάρια. Ή βάλε κεριά παντού! Γιατί ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και τις καρδιές μας. Ακόμα χρησιμοποίησε σερβίτσια που κρατάς χρόνια στο ντουλάπι ή σκεύη που μπορεί να έχεις από τη γιαγιά σου. Το mix and match είναι από τις πιο όμορφες διακοσμητικές τάσεις των γιορτών!

Επιπλέον μπορείς να βάλεις δέντρα παντού. Μικρά, μεγάλα, από κάθε υλικό και για κάθε περίσταση. Τοποθέτησε διακοσμητικά δεντράκια στην άκρη ενός μακρόστενου τραπεζιού και κάνε μια γωνιά που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον! Δοκίμασε καρό και πορσελάνη! Ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ξεχωριστό art de la table. Τέλος, για τους λάτρεις του minimal, μερικά κλαδιά από Ου σ΄ ένα βάζο δίνει χρώμα και φινέτσα στο τραπέζι σου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις