Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Φόρμουλα 1 αποτελέσματα: Έρευνα από τη FIA για τον τελικό στο Άμπου Ντάμπι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόρμουλα 1 αποτελέσματα: Έρευνα από τη FIA για τον τελικό στο Άμπου Ντάμπι

Φόρμουλα 1 αποτελέσματα: Το σημείο τριβής ανάμεσα στη FIA και τη Mercedes ήταν οι χειρισμοί του διευθυντή του αγώνα Michael Masi.

Έρευνα προανήγγειλε η FIA για όσα συνέβησαν στο φινάλε του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, όπου και κρίθηκε το ποιος θα κάτσει στο θρόνο της Formula 1 για το 2021. Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε την πρόταση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jean Todt να αρχίσει λεπτομερής ανάλυση και διευκρίνηση των διαδικασιών με γνώμονα το μέλλον.

Το σημείο τριβής ανάμεσα στη FIA και τη Mercedes με την οποία υπάρχει πολεμική σχέση αυτή τη στιγμή, ήταν οι χειρισμοί του διευθυντή του αγώνα Michael Masi. Ειδικά το γεγονός πως έσπευσε να απομακρύνει το αυτοκίνητο ασφαλείας και ταυτόχρονα να αφήσει μόνο τους οδηγούς που ήταν ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Max Verstappen να προσπεράσουν. Αυτά ουσιαστικά άλλαξαν τις ισορροπίες, υπέρ του Ολλανδού και κατά του πρωταθλητή. Γι’ αυτό και προέκυψαν τόσες αντιδράσεις, τις οποίες η Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να αγνοήσει.

Η ανακοίνωση έλεγε:

«Οι συνθήκες γύρω από τη χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας μετά το ατύχημα του Nicholas Latifi και οι σχετικές επικοινωνίες ανάμεσα στη διεύθυνση του αγώνα της FIA και των ομάδων της F1, έχουν οδηγήσει σε παρανοήσεις και αντιδράσεις από ομάδες της Formula 1, οδηγούς και θεατές. Σε μία διαφωνία που πλήττει την εικόνα του πρωταθλήματος και επηρεάζει τους πανηγυρισμούς από το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών που κατέκτησε ο Max Verstappen και το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατέκτησε η Mercedes.

Μετά την αναφορά όσων συνέβησαν και με στόχο τη συνεχή βελτίωση, ο πρόεδρος της FIA πρότεινε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμούς να πραγματοποιηθεί λεπτομερής ανάλυση και να διευκρινιστεί τι συνέβη. Το θέμα θα συζητηθεί με όλες τις ομάδες και οδηγούς, για να παρθούν μαθήματα από αυτή την κατάσταση και να υπάρξει διαύγεια προς τους συμμετέχοντες, τα media και τους θεατές, σχετικά με τους κανονισμούς, ώστε να διασφαλιστεί ο χαρακτήρας του σπορ. Πάντα σε συνδυασμό με την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων. Αυτή η ανάλυση δεν θα ωφελήσει μόνο τη Formula 1 αλλά και όλα τα πρωταθλήματα πίστας της FIA».

Από όλα αυτά, η αίσθηση που βγαίνει είναι πως παρότι τα αποτελέσματα του Άμπου Ντάμπι θεωρούνται ακόμα προσωρινά, πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις