Χοιρινό με κυδώνια στην κατσαρόλα: Η τέλεια συνταγή για φέτος τα Χριστούγεννα

PLUS

Χοιρινό με κυδώνια στην κατσαρόλα: Η τέλεια συνταγή για φέτος τα Χριστούγεννα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Χοιρινό με κυδώνια στην κατσαρόλα: Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και ήδη έχουμε ξεκινήσει το ψάξιμο για τις ιδανικές συνταγές.

15.12.2021 | 16:48

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το γιορτινό τραπέζι και ήδη ψάχνουμε τις ιδανικές συνταγές. Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν επιτάσσει πολλά, λαχταριστά εδέσματα και ένα λουκούλλειο γεύμα που θα μας μείνει αξέχαστο για καιρό. Μια υπέροχη ιδέα για κυρίως πιάτο είναι το χοιρινό με κυδώνια στην κατσαρόλα. Είναι πεντανόστιμο, μελωμένο και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου καθώς το αποτέλεσμα είναι ποίημα!

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα (σπάλα)
1 κιλό κυδώνια ζυγισμένα, καθαρισμένα
2 κ.σ. βούτυρο από βαζάκι
1/3 κούπα ελαιόλαδο &  1-2 κουταλιές ακόμη
2-3 μέτρια κρεμμύδια (300 γρ. καθαρισμένα)
Αλάτι
1 κούπα  (250 ml) γλυκό κρασί
2 κ.σ. (30ml) μπαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε μισή κούπα νερό
5-10 κόκκους μπαχάρι
1/2 -1 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε το σκληρό πυρήνα και τα κόβουμε σε 6-8 φέτες. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε κι αυτά να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψουν και προσθέτουμε τα κυδώνια. Τα γυρνάμε 1-2 φορές και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας προσέχοντας να μη τα σπάσουμε. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για να σοτάρουμε και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας, περιμένουμε να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και το γυρίζουμε να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Αλατίζουμε και σβήνουμε με κρασί και ξύδι. Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά να μην γίνει εντελώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Προσθέτουμε τα κυδώνια και τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι, και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τα κυδώνια, να απορροφηθούν τα υγρά και να μελώσει το φαγητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεωργιάδης προς Καλλιάνο: Αν και μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν 15.12.2021 | 16:48
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 15.12.2021 | 16:48
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 15.12.2021 | 16:48
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 15.12.2021 | 16:48
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 15.12.2021 | 16:48
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 15.12.2021 | 16:48
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 15.12.2021 | 16:48
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 15.12.2021 | 16:48
Exit mobile version