Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΘ: “Δηλώνονται περισσότερες κλίνες απ’ όσες υπάρχουν πραγματικά”
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΘ: “Δηλώνονται περισσότερες κλίνες απ’ όσες υπάρχουν πραγματικά”

ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΘ: "Όσα έχουμε πει συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε. Θα αποδειχθούν με τις μαρτυρίες δεκάδων συναδέλφων", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Επιμένει στις καταγγελίες του για τις VIP ΜΕΘ και στη διαμάχη του με το Υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega, είπε: “Εμείς κάναμε σήμερα αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όσα έχουμε πει συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε. Θα αποδειχθούν με τις μαρτυρίες δεκάδων συναδέλφων οι οποίοι θα καταθέσουν”.

Αναφερόμενος σε όσα είπαν στον εισαγγελέα τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι στάθηκαν σε δύο πράγματα: “Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται καθημερινά και όχι περιστασιακά, 40-50 κλίνες κενές ΜΕΘ για κορονοϊό, όταν έχουμε 120 διασωληνωμένους εκτός. Και ρωτάμε το Υπουργείο, που λέει ότι η κάλυψη είναι το 98%, γιατί οι κλίνες αυτές δεν διατίθενται για τους διασωληνωμένους που είναι εκτός;”. “Κάθε μέρα φαίνονται κενές 40-50 κλίνες ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να το απαντήσει το υπουργείο” σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να δηλώνονται περισσότερες κλίνες ΜΕΘ από το υπουργείο Υγείας από όσες πραγματικά υπάρχουν.

“Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία με επώνυμους, οι οποίοι βρήκαν ΜΕΘ σε λίγες ώρες, εν αντιθέσει με 120 που ήταν διασωληνωμένοι για μέρες και δεν έβρισκαν ΜΕΘ” πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος για την κόντρα περί VIP ΜΕΘ. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τα ονόματα, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει τα ονόματα των ασθενών καθώς υπάρχει προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις