Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημήτρης Mαύρος MRB: Ο Τσίπρας μου ζήτησε συγγνώμη το 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Mαύρος MRB: Ο Τσίπρας μου ζήτησε συγγνώμη το 2019

Δημήτρης Mαύρος MRB: Ο Δ. Μαύρος είπε ότι τιμά τον Τσίπρα το γεγονός πως έδιωξε από δίπλα του τους συμβούλους που τον παρέσυραν στο ζήτημα των δημοσκοπήσεων.

Στην εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και την περίφημη λίστα Πέτσα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB αλλά και πρόεδρος στον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς του συνδέσμου δημοσκόπων Δημήτρης Mαύρος. Μιλώντας στα μέλη της επιτροπής ο κ. Mαύρος αναφέρθηκε στην κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εκ νέου για το θέμα της αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων και θύμισε τη συγνώμη που του είχε ζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές του 2019, αλλά και μια προεκλογική ομιλία που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για αυτό το θέμα.

“Την επομένη των εκλογών δέχθηκα μια τεράστια συγγνώμη στο κινητό μου”

“Αφιέρωσε 10 λεπτά κατηγορώντας τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με λέξεις που δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ. Παρασυρόμενος από ορισμένους συμβούλους που είχε δίπλα του για το ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα. Εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις αλλά όταν ο συγκεκριμένος χώρος αμύνεται το κάνει με πιο έντονο τρόπο από ότι άλλα κόμματα πιο νηφάλια. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε εμάς και στην λειτουργία στα όρια της Δημοκρατίας.

Την επομένη εκλογών δέχθηκα μια τεράστια συγγνώμη στο κινητό μου. Τον τιμά αυτό γιατί από την θέση που είχε θα μπορούσε να μην πει τίποτα. Και τον τιμά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδιωξε από δίπλα του τους συμβούλους που τον παρέσυραν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μετά από αυτό γιατί εμείς έχουμε ξαναμπεί στο στόχαστρο” ήταν τα λόγια του προέδρου της MRB.

Αντίδραση ΝΔ

Τα όσα είπε ο Δημήτρης Μαύρος προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για υποκριτική στάση του Αλέξη Τσίπρα. “Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε ότι ενώ πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις χαμηλές πολιτικές του πτήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές του ζητούσε μέσω SMS συγγνώμη για την άδικη κριτική του. Κι αυτή όμως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν υποκριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019 για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγγνώμη”.

“Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα είναι προφανές. Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει “στημένες” δημοσκοπήσεις και δήθεν σκάνδαλα για να καλύψει την πολιτική γύμνια του”. Όσον αφορά το θέμα με την εταιρεία Opinion Poll, την δράση της οποίας ζητούν να ερευνηθεί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι η εταιρία δεν πήρε απευθείας ανάθεση αλλά έγινε διαγωνισμός μεταξύ τριών εταιριών όπου επιλέχθηκε ως η καλύτερη πρόταση.

Το ΣΕΔΕΑ

Ανέφερε ακόμα, ότι δεν πρόκειται για εταιρία-φάντασμα ή με μικρή πορεία στο χώρο και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και θα μπορούσε να ζητήσει να ελεγχθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll με μια απλή αίτηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΔΕΑ, δεν το έκανε. Επίσης ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι ο ΣΕΔΕΑ έχει καταγγείλει στο ΕΣΡ την Vox pop, την εταιρία του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σκλιά, που πριν τις εκλογές του 2019 δημοσιοποιούσε δημοσκοπήσεις που έδειχναν μικρή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία ή και πρωτιά του ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε τον έλεγχο για τις δημοσκοπήσεις που κατέγραφαν εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά μία ακόμα εταιρεία δημοσκοπήσεων που το 2019 δημοσιοποιούσε θετικές έρευνες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ την Bridging Europe, ο κ. Μαύρος ανεφερε ότι εάν και της είχαν ζητήσει να γίνει μέλος του ΣΕΔΕΑ, εκείνη το αρνήθηκε για να μην μπορούν να ελέγχονται οι δημοσκοπήσεις της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις