Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν – ταξιτζής: Η αποκάλυψη του προέδρου για τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – ταξιτζής: Η αποκάλυψη του προέδρου για τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν

Πούτιν - ταξιτζής: Μια σπάνια εξομολόγηση του Ρώσου προέδρου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης σήμανε το τέλος της «ιστορικής Ρωσίας», αποκαλύπτοντας ότι κάποτε οδηγούσε ταξί για να τα βγάλει πέρα ​​μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Ο Πούτιν, πρώην πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας KGB της Σοβιετικής Ένωσης, έχει εκφράσει τη λύπη του για την πτώση της ΕΣΣΔ, αλλά αυτή τη φορά είπε ότι η διάλυση πριν από τρεις δεκαετίες παρέμεινε «τραγωδία» για τους «περισσότερους πολίτες». Τα σχόλια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ήταν αποσπάσματα από μια επερχόμενη ταινία του τηλεοπτικού σταθμού Channel One με τίτλο «Ρωσία. Πρόσφατη ιστορία». «Ήταν μια διάλυση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση», είπε, προσθέτοντας ότι στη Δύση πιστεύεται ότι η περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν μόνο θέμα χρόνου.

https://twitter.com/terror_alarm/status/1470289581270614016

Είναι γνωστό ότι ο Πούτιν θεωρεί την κατάρρευση ως τραγωδία, αλλά τα σχόλια για τις προσωπικές του δυσκολίες εκείνη την εποχή είναι εντελώς καινούρια. «Μερικές φορές έπρεπε να βγάλω επιπλέον χρήματα», είπε. «Θέλω να πω, να κερδίσω έξτρα χρήματα με το αυτοκίνητο, ως ιδιωτικός οδηγός. Είναι δυσάρεστο να το συζητώ για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς έτσι έγινε». Εκείνη την εποχή, τα ταξί ήταν κάτι σπάνιο στη Ρωσία και πολλοί ιδιώτες μετέφεραν αγνώστους για να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν ακόμη και οχήματα εργασίας, όπως ασθενοφόρα ως ταξί.

Σε κάθε περίπτωση, τα σχόλια θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του προς την Ουκρανία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία, σημειώνει το BBC. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 90.000 στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία και υπάρχουν φόβοι ότι σχεδιάζει να εισβάλει., κάτι που αρνείται, κατηγορώντας την Ουκρανία για πρόκληση και αναζητώντας εγγυήσεις κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις