Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Επανάσταση 1821: Φόρος τιμής στους αγωνιστές
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επανάσταση 1821: Φόρος τιμής στους αγωνιστές

Επανάσταση 1821: «Η στάση ζωής των αγωνιστών και τα πιστεύω τους αποτελούν φωτεινό φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν των απελευθερωτών της Πατρίδας που πραγματοποίησε ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο του Ομίλου Κ. Πλαπούτα.

Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε για συμβολικούς λόγους μπροστά από το κενοτάφιο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τέλεσε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου  Βαρθολομαίος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος και ο πρώην Υφ. Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών μπροστά από το μνήμα του Γέρου του Μοριά, για να τιμήσουμε τη μνήμη των Απελευθερωτών της Πατρίδος μας, όλων αυτών των ηρώων που αγωνίστηκαν, προκειμένου το έθνος μας να συνεχίζει να υπάρχει ελεύθερο.

 

Μέσα από τον αγώνα τους επέστρεψαν στην κοιτίδα τους οι αξίες του δυτικού πολιτισμού – η ελευθερία, η ισονομία, ο ανθρωπισμός, η ανεξιθρησκία – δίνοντας το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

 

Σήμερα, που η χώρα βιώνει τις συνέπειες της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, όπως άλλωστε και όλος ο πλανήτης, παίρνουμε δύναμη από το όραμα των ηρώων μας. Μαζί, ενωμένοι, αποφασισμένοι, με πίστη και αποφασιστικότητα, θα αφήσουμε πίσω μας και αυτή τη δυσκολία και θα βαδίσουμε πάλι προς το φως».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις