Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζένιφερ Άνιστον παιδιά: Μια πολύ βαθιά εξομολόγηση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζένιφερ Άνιστον παιδιά: Μια πολύ βαθιά εξομολόγηση

Τζένιφερ Άνιστον παιδιά: Η πληγωμένη Τζένιφερ Άνιστον απευθύνθηκε σε εκείνους που την κατέκριναν και συνεχίζουν να την κρίνουν επειδή δεν έκανε παιδιά.

Η Τζένιφερ Άνιστον, είναι μια γυναίκα που έχει στοχοποιηθεί από τα ΜΜΕ για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά. Η διάσημη ηθοποιός των Friends έγινε η αγαπημένη της Αμερικής μετά τον ρόλο της ως Τζένιφερ, ενώ ο γάμος με τον Μπραντ Πιτ ξετρέλανε τους φαν της. Όμως, το happy end που όλοι ονειρεύονταν δεν ήρθε ποτέ για την Ανιστον, αφού την ευτυχία του ζεύγους δεν ολοκλήρωσε ο ερχομός ενός παιδιού. Αντίθετα, τη διέκοψε η Αντζελίνα Τζολί, με την οποία ο Πιτ απέκτησε έξι παιδιά, τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα. Το διάστημα που ακολούθησε η Ανιστον έγινε η αγαπημένη απατημένη της Αμερικής, και όλοι περίμεναν να την δουν με νέο σύζυγο και οικογένεια. Όμως, οι σχέσεις της Ανιστον δεν είχαν καλή εξέλιξη, ενώ και ο γάμος που έκανε με τον Τζάστιν Θερού δεν κράτησε ούτε δύο χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα η Άνιστον πέρασε ένα μαρτύριο με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να προβλέψουν μια εγκυμοσύνη. “Η Τζένιφερ είναι έγκυος”, ένας τίτλος που έχει γραφτεί άπειρες φορές, με αφορμή την ελαφρώς φουσκωμένη κοιλιά της μετά από τον δεύτερο γάμο της. Μια είδηση που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ωστόσο η ίδια ήταν υποχρεωμένη να ζει με αυτή την πίεση και την αδιακρισία.

Τζένιφερ Άνιστον: Κανείς δεν νοιάστηκε ποτέ αν μπορώ να κάνω παιδιά ή όχι

Όλο αυτό το διάστημα η Άνιστον έχει αναγκαστεί να ζει με πολλούς να έχουν άποψη για τη ζωή της και να την κατηγορούν ότι “διάλεξε την καριέρα της αντί για τα παιδιά”. Η Τζένιφερ Άνιστον έδωσε τη δική της απάντηση σε όλους αυτούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προβλήματα υγείας δεν την άφησαν να κάνει παιδιά. Ουσιαστικά, μιλώντας για τα αυθαίρετα συμπεράσματα που έχουν δοθεί κατά καιρούς για την προσωπική της ζωή, η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε πως κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή της, αν είναι καλά ή όχι και πιο είναι το προσωπικό, αλλά και το ιατρικό της προφίλ. Η ίδια παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να μην απαντά στις φήμες που κυκλοφορούν, έχει κουραστεί με όσους έχουν γράψει κατά καιρούς για το αν είναι έγκυος ή όχι.

“Συνήθιζα να τα παίρνω όλα πολύ προσωπικά. Τις φήμες περί εγκυμοσύνης και όλο αυτό που έλεγαν πως “διάλεξα την καριέρα αντί για τα παιδιά”. Είναι σαν να μην έχεις κανένα στοιχείο για το τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου, προσωπικά, αλλά και ιατρικά. Για το αν μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Δεν γνωρίζουν τίποτα”, είπε η Τζένιφερ Άνιστον αναφέροντας πως όλη αυτή η κατάσταση είναι επίπονη και γεμάτη κακία.

Η σχέση με τη μητέρα της και οι άνδρες

Στην ίδια συνέντευξη, η Τζένιφερ Άνιστον αναφέρθηκε και στην “ταραχώδη” σχέση που είχε με τη μητέρα της: “Μου έδωσε ένα παράδειγμα για το τι δεν θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Νομίζω ότι η σχέση μας ήταν τοξική και διαβρωνε το μέσα μου και την ψυχή μου”.

Αναφερόμενη στις διακρίσεις που γίνονται ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες η Τζένιφερ Άνιστον έβγαλε το παράπονό της: “Οι άνδρες μπορούν να παντρευτούν όσες φορές θέλουν. Μπορούν να παντρευτούν μάλιστα και νεότερες γυναίκες, 20άρες και 30άρες. Οι γυναίκες όμως, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό”.

“Δεν είναι δίκαιη η πίεση για το παιδί”

Το 2014 η Άνιστον είχε πει σε συνέντευξή της ότι “δεν είναι δίκαιο να τίθεται τέτοια πίεση στους ανθρώπους” σε ένα σπάνιο ξέσπασμά της με αφορμή τα ακατάπαυστα σχόλια για την οικογενειακή της κατάσταση και γιατί δεν έχει ακόμα παιδιά. Η ηθοποιός είχε μιλήσει τότε στον Κάρσον Ντέιλι στο “Today Show” για την πίεση που δέχονται οι γυναίκες από τη μεγάλη προσδοκία των άλλων να εξασφαλίσουν όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως έναν “γάμο και παιδιά”.

Με αφορμή μια παλιότερη συνέντευξη της στη φεμινίστρια και συγγραφέα Γκλόρια Στέινεμ, κατά την οποία η Άνιστον είχε δηλώσει ότι “η αξία μιας γυναίκας είναι συνδεδεμένη με την οικογενειακή της κατάσταση και με το αν έχει αναπαραχθεί” η ίδια είπε: “Είναι συνεχώς θέμα συζήτησης το “Δεν έχεις παντρευτεί ακόμα; Δεν θα κάνεις παιδιά; Και είναι ασταμάτητο. Και λες “δεν ξέρω”. Δεν έχω φτιάξει κάποια λίστα πραγμάτων που δεν έχω κάνει στη ζωή μου και αν δεν τα κάνω θα έχω αποτύχει ως γυναίκα ή θα έχει μειωθεί η αξία μου ως γυναίκα. Το ότι δεν έχω γεννήσει ένα παιδί δεν σημαίνει τίποτα. Έχω γεννήσει πολλά πράγματα. Νιώθω ότι υπάρχω σαν μητέρα πολλών πραγμάτων. Και δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να πέφτει τέτοια πίεση στους ανθρώπους”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις