Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά: Η τέλεια συνταγή για φέτος τις γιορτές

PLUS

Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά: Η τέλεια συνταγή για φέτος τις γιορτές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά: Με γιορτινή διάθεση που θα λιώνουν στο στόμα. Δείτε τη συνταγή!

10.12.2021 | 12:11

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και έχουμε προετοιμάσει το σπίτι, έχουμε στολίσει, έχουμε μπει στο mood με χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια, όμως μένει και κάτι ακόμα. Σε λίγο θα αρχίσει να μπαινοβγαίνει κόσμος σπίτι και καλό θα είναι να έχουμε κάτι έτοιμο στην άκρη να του δώσουμε για το “καλώς όρισες”. Ή ακόμα και για τα ήρεμα πρωινά που θα θέλουμε μια λιχουδιά να συνοδεύει το ζεστό καφέ – ή σοκολάτα, ό,τι προτιμάτε – ενώ θα καθόμαστε στο σαλόνι και θα χαζεύουμε το δέντρο. Εμείς βρήκαμε μια λύση: Μπισκότα βουτύρου. Αν ψάχνετε, ιδιαίτερα, βουτυρένια και με γιορτινή διάθεση μπισκότα βουτύρου που να λιώνουν στο στόμα τότε διαβάστε την παρακάτω συνταγή. Το καλύτερο σας το είπαμε; Εμπεριέχει μόνο 3 υλικά!

Για τα μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά θα χρειαστείτε

2 φλ. ‏βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
1 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
4 1/2 φλ. ‏αλεύρι
‏Προαιρετικά : διακοσμητική τρούφα
2 φλ. ‏βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
1 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
4 1/2 φλ. ‏αλεύρι
‏Προαιρετικά : διακοσμητική τρούφα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C. Σε ένα μακρόστενο ταψί τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε 3 1/2 φλ. αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε 1/2 φλ. αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Πλάθετε την ζύμη σας με τα χέρια και παράλληλα προσθέτετε το 1/2 φλ. αλεύρι ώσπου να έχετε μια μαλακή ζύμη. Η υφή της ζύμης πρέπει να είναι μαλακή ,ελαστική και να μην κολλάει. Ανάλογα την υφή της ζύμης , μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι.

Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίξτε τη σφιχτά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πλάθετε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 1,3 εκ.  Στο σημείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ σε διάφορα σχήματα όπως δεντράκια , νιφάδες χιονιού κ.α. Επίσης προαιρετικά προσθέτετε και τις διακοσμητικές τρούφες για να δώσετε λίγο χρώμα.

Τοποθετείστε κάθε μπισκότο στο ταψί και φροντίστε το καθένα να έχει 5 εκ απόσταση από το καθένα.

Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Αν τα μπισκότα σας έχουν μικρότερο σχήμα ψήνετε για λιγότερο χρόνο και αντίστροφα για περισσότερο αν είναι μεγαλύτερου μεγέθους.

Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

 

Exit mobile version