Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον παραίτηση: Αυξάνονται οι πιέσεις – Πέφτει η δημοτικότητά του
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον παραίτηση: Αυξάνονται οι πιέσεις – Πέφτει η δημοτικότητά του

Μπόρις Τζόνσον παραίτηση: "Οι βουλευτές μου έχουν ήδη μιλήσει για αυτό το θέμα", παραδέχθηκε ο λόρδος Μπάργουελ των Συντηρητικών.

Σύννεφα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται γύρω από τον Μπόρις Τζόνσον, με τις αποκαλύψεις για λάθους χειρισμούς σε μια σειρά θεμάτων από την πλευρά του να εντείνονται. Μάλιστα, είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που οι βουλευτές των Τόρις έχουν «συζητήσεις» σχετικά με το πώς να εκδιώξουν τον Μπόρις Τζόνσον εν μέσω μιας σειράς επιζήμιων κυβερνητικών σκανδάλων, όπως ανέφερε αξιωματούχος των Συντηρητικών. «Σίγουρα γίνονται αυτές οι συζητήσεις – οι βουλευτές μου έχουν ήδη μιλήσει γι’ αυτό το θέμα» παραδέχτηκε ο λόρδος Μπάργουελ. «Αυτό δε σημαίνει ότι θα συμβεί. Αλλά η θέση του Μπόρις, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, εξαρτάται από το αν θα εξακολουθεί να θεωρείται εκλογικό πλεονέκτημα. Αν με τον καιρό περάσει αυτό, θα είναι πραγματικά σε μπελάδες» πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού της Τερέζα Μέι.

Τα σχόλια αυτά του λόρδου Μπάργουελ έρχονται καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να μάχεται με τις συνέπειες που έχουν προκληθεί από τις αποκαλύψεις για τα περσινά χριστουγεννιάτικα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σύμφωνα με τον λόρδο Μπάργουελ η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νυν Πρωθυπουργού από στελέχη του κόμματός του είναι αποτέλεσμα «εκνευρισμού» από μια σειρά πολιτικών λαθών του, όπως οι διαψεύσεις για τα καταγγελλόμενα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, η πιθανολογούμενη απόπειρα παραπλάνησης για το πώς καλύφθηκαν τα έξοδα της πολυτελούς ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ και η απόπειρα να προστατευθεί ο Συντηρητικός βουλευτής Όουεν Πάτερσον που είχε έκδηλα παραβιάσει τους κανόνες διαγωγής των βουλευτών. Το ίδιο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος πρόσθεσε ότι ιδίως για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ υπάρχει «γνήσιος θυμός» μεταξύ βουλευτών των Τόρις.

Η οργή των βουλευτών για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Την ίδια ώρα, οι Τόρις είναι εξοργισμένοι σχετικά με τους νέους περιορισμούς για τον κορωνοϊό για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, και είναι πρόθυμοι να τα καταψηφίσουν. Μάλιστα, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, κάλεσε τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος «να δράσουν τώρα και να διώξουν τον Μπόρις Τζόνσον». Ένα άλλο καυτό θέμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη πως όχι μόνο έγιναν τα πάρτι εντός της πρωθυπουργικής κατοικίας πέρυσι, αλλά και πως ο υπεύθυνος επικοινωνίας του γραφείου του, Τζακ Ντόιλ, ήταν παρών και μοίρασε και βραβεία στα μέλη του προσωπικού.

Μείωση της δημοτικότητας

Μια δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Times δείχνει ότι οι Τόρις του Τζόνσον έχουν χάσει το προβάδισμά τους και έχουν πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, από το 33% που βρίσκονταν στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι Εργατικοί αύξησαν το ποσοστό τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 37%. Ο Τζόνσον εξασφάλισε 365 από τις 650 έδρες στις πρόωρες εκλογές του 2019, την μεγαλύτερη πλειοψηφία εδρών που κατακτούν οι Τόρις μετά τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις