Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη αστυνομικού Τουρκία: “Εγκλωβισμένοι” στην Ανδριανούπολη ο 41χρονος και η φίλη του
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη αστυνομικού Τουρκία: “Εγκλωβισμένοι” στην Ανδριανούπολη ο 41χρονος και η φίλη του

Σύλληψη αστυνομικού Τουρκία: Ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφος του παραμένουν στην Ανδριανούπολη και δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, έως ότου ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του 41χρονου Έλληνα αστυνομικού και της 28χρονης φίλης του, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από τους τουρκικές αρχές σε απαγορευμένη περιοχή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κοντά στην Ανδριανούπολη. Αφού το δικαστήριο αποφάσισε να τεθούν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικ0ύς όρους, ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης και η σύντροφος του Αθηνά Τζιάκα παραμένουν στην Ανδριανούπολη και δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την πόλη της Ανατολικής Θράκης και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, έως ότου οι τουρκικές αρχές ολοκληρώσουν τον ψηφιακό έλεγχο των κινητών τους τηλεφώνων.

Όπως αναφέρθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA η συνήγορος του ζευγαριού προτίθεται να υποβάλλει ένσταση, ζητώντας την άρση των περιοριστικών όρων και την επιστροφή του 41χρονου και της 28χρονης, στην Ελλάδα. Το πότε πάντως, αυτό θα καταστεί δυνατό, παραμένει άγνωστο. Πάντως από την ελληνική πλευρά, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το ζευγάρι των Ελλήνων όσο και τις τουρκικές αρχές, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την άμεση επιστροφή τους στη χώρα μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις