Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανή μαφία: Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος, που καταζητούταν για 9 χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανή μαφία: Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος, που καταζητούταν για 9 χρόνια

Γεωργιανή μαφία: Η συμμορία αποτελείτο από 125 κακοποιούς, εκ των οποίων το 2016 είχαν συλληφθεί οι τριάντα.

Ηγετικό μέλος της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης διαρρηκτών-ληστών, που έδρασε ποτέ στην Αττική, με υψηλή θέση στη γεωργιανή μαφία, με τη γνωστή επωνυμία «VOR V ZAKONE», έπεσε, μετά από εννέα χρόνια αναζητήσεων, στα χέρια της Αστυνομίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, τον εντόπισαν στην περιοχή της Καλλιθέας, βάζοντας τέλος στις τρομερές ικανότητές του να ξεγλιστράει σαν χέλι, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που φέρνει στο φως το alphafreepress.gr, ο συλληφθείς Γεωργιανός έπαιζε ηγετικό ρόλο σε συμμορία με 125 μέλη (!), που έδρασε με διαρρήξεις και ληστείες στην αττική και εξαρθρώθηκε εν μέρει τον Ιούλιο του 2016.

Γύρω από τον Γεωργιανό VOR και άλλους συνεργάτες του της γεωργιανής μαφίας, είχαν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση Βούλγαροι και Αλβανοί. Όταν εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη οργάνωση διαρρηκτών, το alphafreepress.gr έγραφε: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμορία διαρρηκτών-ληστών, που έδρασε στην Αττική. Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις 30 κακοποιοί, ενώ αναζητούνται άλλοι εκατόν είκοσι πέντε! Τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα της… λερναίας συμμορίας Γεωργιανών, ως επί το πλείστον, διαρρηκτών, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ! Από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών εξιχνιάστηκαν έως στιγμής 141 περιπτώσεις, εκ των οποίων 137 διαρρήξεις σε σπίτια και 4 ένοπλες ληστείες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Εξάσκηση» στις κλειδαριές

Στα κρησφήγετα της πολυμελούς συμμορίας, βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδαριές πάνω στις οποίες… εξασκούνταν στις διαρρήξεις τα νέα μέλη που έμπαιναν στην συμμορία. Τα χρήματα που έβρισκαν στα σπίτια τα έστελναν μέσω εταιρειών στην πατρίδα τους. Τα χρυσαφικά τα «σκότωναν» σε δύο τουλάχιστον ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργούσαν σε ομάδες των 7-8 ατόμων και… μοίραζαν σε ζώνες τις συνοικίες της Αττικής, για να μην «πέφτει» η μία συμμορία πάνω στην άλλη και χτυπάνε δυο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ίδιο στόχο! Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια, 30 κακοοποιοί, ενώ αναζητούνται άλλοι εκατόν είκοσι πέντε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις