Μετάλλαξη Όμικρον Βρετανία: Η αντίδραση υπουργών σε tweet με λάθος φωτογραφία

ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον Βρετανία: Η αντίδραση υπουργών σε tweet με λάθος φωτογραφία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μετάλλαξη Όμικρον Βρετανία: Η Telegraph μπέρδεψε τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας

07.12.2021 | 18:01

Η Telegraph έκανε ανάρτηση για τη μετάλλαξη Όμικρον, βάζοντας τη φωτογραφία λάθος Βρετανού υπουργού και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί δεν έχασαν την ευκαιρία να το σχολιάσουν. Το tweet αφορούσε δήλωση του υπουργού Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ, σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη Βρετανία. Όμως, η Telegraph συνόδευσε την ανάρτηση με τη φωτογραφία του υπουργού Παιδείας, Ναντίμ Ζαχάουι.  Ο Τζαβίντ το σχολίασε πρώτος, αναδημοσιεύοντας το tweet «σχολιάζοντας» με ένα emoji. Ο συνάδελφός του πήρε τη σκυτάλη, γράφοντας «Από όσο ξέρω, οι παρενέργειες της Όμικρον δεν περιλαμβάνουν το γενάκι και τα γυαλιά…».  Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Μαθαίνουμε περισσότερα για αυτό το στέλεχος κάθε ημέρα».

Όσο για την ουσία της ανάρτησης, αφορούσε την ενημέρωση που έκανε ο Σαγίντ Τζαβίντ στη Βουλή των Κοινοτήτων, για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα μέτρα που παίρνει η βρετανική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι πλέον υπάρχουν άλλοι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια για τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων της μετάλλαξης. Αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί σύντομα σε όλα τα κέντρα όπου διενεργούνται τεστ, συμπλήρωσε.

Exit mobile version