Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπουργείο Θεραπείας Αράχωβα: Ντου των Αρχών – Δείτε βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Θεραπείας Αράχωβα: Ντου των Αρχών – Δείτε βίντεο

Υπουργείο Θεραπείας Αράχωβα: Προσήγαγαν την υπεύθυνη του καταστήματος

Άνδρες του Α.Τ Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν έφοδο στο κατάστημα που άνοιξαν οι «Θεματοφύλακες των Συντάγματος» στην Αράχωβα. Το κατάστημα που λειτουργεί εδώ και ενάμιση περίπου μήνα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού φέρει την επωνυμία «Ministry of Remedies». Οι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν μέχρι χθες τουλάχιστον- ότι δεν δέχονται έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως μάλλον θα αναθεωρήσουν δεδομένου ότι πριν από λίγο έκαναν την εμφάνιση τους, άνδρες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ καθώς και κλιμάκιο υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ελέγξουν αν το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα. Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανέβασαν ότι «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid», ενώ προσφέρουν μέχρι και δωρεάν rapid test, όπως αναγράφεται στην σχετική ταμπέλα της εισόδου.

Protothema.gr (πηγή)
«Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα»

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμη μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, στο σχετικό βίντεο. «Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει. Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με creditcoins.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν δημιουργήσει διάφορες ομάδες στο facebook όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες και διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ αναρτούν συχνά βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο. Πολλές φορές επεμβαίνουν για να «σώσουν» τη χώρα και να εφαρμόσουν τους νόμους του Συντάγματος και δρουν ως «συνταγματική αστυνομία». Αυτές οι ομάδες πρωτοεμφανίστηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ τους είδαμε και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα. Τώρα με την πανδημία επιχειρούν δυναμικό comeback ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις