Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση με πολυοργανική ανεπάρκεια

ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση με πολυοργανική ανεπάρκεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - κορονοϊός: Υπενθυμίζεται πως βρέθηκε θετικός στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του.

07.12.2021 | 16:41

Πολύ κρίσιμη κατάσταση είναι η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανία Κοσμά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και βαριά επιδείνωση αναπνευστικού. Νωρίτερα το orthodoxtimes.gr, το ιατρικό προσωπικό που τον φροντίζει επιχείρησε να τον “ξυπνήσει”, με τον Μητροπολίτη ωστόσο να μην ανταποκρίνεται. Η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του. Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν. Αρχικά έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε, όμως στις 2 Δεκεμβρίου κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ούτε ο ίδιος δεχόταν, αλλά ούτε και οι συγγενείς του την μεταφορά του στο νοσοκομείο

Η μεταφορά του Κοσμά στο νοσοκομείο του Αγρινίου αρχικά και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό υπήρξε περιπετειώδης. Αρχικά ούτε ο ίδιος δεχόταν, αλλά ούτε και οι συγγενείς του, οποιαδήποτε σχετική συζήτηση. Όταν μεταφέρθηκε στο Αγρίνιο και διαπιστώθηκε η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ξεκίνησε μία δραματική διαδικασία, για να πειστεί το περιβάλλον του για την ανάγκη διασωλήνωσης. Σημειώθηκαν καβγάδες, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ανάμεσα σε γιατρούς και συγγενικά πρόσωπα του μητροπολίτη. Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσε ιερωμένος, στενός συγγενής του Κοσμά, με αποτέλεσμα να τραβήξει κάποιες ώρες η όλη συζήτηση. Στο τέλος και υπό το βάρος της κλινικής εικόνας του Κοσμά, ο οποίος χειροτέρευε, οι δικοί του πείστηκαν, ώστε να μεταφερθεί κατευθείαν στον Ευαγγελισμό.

Exit mobile version