Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη Μυλοπόταμος: Καλάσνικοφ, πιστόλια και ναρκωτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη Μυλοπόταμος: Καλάσνικοφ, πιστόλια και ναρκωτικά

Κρήτη Μυλοπόταμος: Η Αστυνομία έκανε δύο συλλήψεις και βρέθηκε μπροστά σε οπλοστάσιο και ποσότητες ναρκωτικών.

Η Αστυνομία «άκουσε» τους πυροβολισμούς σε ένα χωριό του Μυλοποτάμου και έβγαλε υπόθεση κατοχής πολεμικού όπλου, πιστολιών και σημαντικής ποσότητας κάνναβης! Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα γεγονότα, που έφεραν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας του Ρεθύμνου σε χωριό του Μυλοποτάμου μετά τις αναφορές ότι έπεσαν πυροβολισμοί, έξω από την κατοικία ενός εκ των εμπλεκομένων. Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον άνδρα που πυροβόλησε έξω από κατοικία συγχωριανού του και εν τέλει προχώρησε στη σύλληψη και των δύο. Στις έρευνες, που ακολούθησαν στις κατοικίες των πρωταγωνιστών των πυροβολισμών-δράστη και αποδέκτη- βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια και πάνω από 2,5 κιλά κάνναβης. Ευρήματα που δίνουν και την κατεύθυνση για τις αιτίες των τόσο σοβαρών διαφορών, που οδήγησαν στους πυροβολισμούς, που αναστάτωσαν την κοινότητα του Μυλοποτάμου.

«Συνελήφθησαν το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου», ανακοίνωσε η αστυνομία «δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων. Ειδικότερα την 5.12.2021 το βράδυ, από έναν εκ των δραστών, ένεκα προσωπικών διαφορών ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί έξω από την οικία του έτερου δράστη. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί και διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους.

Τα κατασχεθέντα

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Δύο κιλά και εφτακόσια γραμμάρια (2,700) κάνναβη, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov , τρία πιστόλια, δώδεκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, έξι εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου Kalasnikov , τρείς γεμιστήρες πιστολιού, 85 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, πενήντα γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 9 κάλυκες και θήκη μεταφοράς πιστολιού. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Σύλληψη και στην Κέρκυρα

Τις ίδιες ώρες, συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, ο αλλοδαπός, εντοπίσθηκε και συνελήφθη αμέσως μετά την έξοδό του από ερειπωμένη αποθήκη σε περιοχή της κεντρικής Κέρκυρας, καθώς στο εσωτερικό δύο σάκων που μετέφερε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.700 γραμμαρίων. Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε –ένα αυτοκίνητο του αλλοδαπού, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και 2 κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις