Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Έβρος – Τουρκία: Θρίλερ με τη σύλληψη του ζευγαριού, προσωρινά ελεύθεροι
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Έβρος – Τουρκία: Θρίλερ με τη σύλληψη του ζευγαριού, προσωρινά ελεύθεροι

Αστυνομικός Έβρος - Τουρκία: Πώς ο 41χρονος μαζί με την 28χρονη σύντροφό του βρέθηκαν στα χέρια των τουρκικών αρχών

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν χθες στην Αδριανούπολη, κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου. Οι δύο Έλληνες αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η εξής:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Λίγο νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του από τις τουρκικές Αρχές, στην περιοχή του Έβρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αστυνομικός συνελήφθη για έλεγχο στα 50 μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και ένα μέτρο κοντά σε απαγορευμένη περιοχή.

Φωτογραφίες από Πρώτο Θέμα
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021 να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι, κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Διπλωματικό θρίλερ σε εξέλιξη

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν νωρίτερα στη σύλληψη ενός 41χρονου Ελληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών του Έβρου, και της συντρόφου του. Πρόκειται για τον Μ.Β. αστυνομικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και την 28χρονη σύντροφό του, Α.Τ., υπάλληλο στα διόδια της Εγνατίας οδού, από τις Φέρες.

Για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της πρεσβείας και των προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ -υπενθυμίζεται- ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση εάν ο 41χρονος αστυνομικός του Α.Τ. Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema,gr ο πατέρας της νεαρής είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα όντας ψαράς σε τουρκικά ύδατα. Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το αλιευτικό του σκάφος του ασκήθηκε ποινική δίωξη εσφαλμένα από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές για παράνομη έξοδο από τη χώρα. Το περιστατικό συνέβη στις 14 Μαΐου του 2015. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε.

Τα σχόλια των τουρκικών ΜΜΕ

Η υπόθεση δεν άργησε να πάρει διαστάσεις, με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας να «χύνουν» μελάνι πάνω στο θέμα της σύλληψης. Εστιάζουν στο ζήτημα του εντοπισμού τους σε απαγορευμένη ζώνη, αφήνοντας αιχμές για την πραγματική αιτία της μετακίνησης των δύο Ελλήνων. Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, ο Μ. διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran, απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου», μετέδωσε το Habertürk, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας αστυνομικός κατηγορείται πως μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη με το GPS του ανοιχτό.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο αστυνομικός και η κοπέλα του «οδηγήθηκαν και κρατούνται στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στην Κεσσάνη και ότι στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η γενική εισαγγελία της Κεσσάνης, κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα πράγματα του Έλληνα αστυνομικού και της φίλης του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις