Πώς να τρώω με chopsticks: 4 tips για να τα κρατάς σαν expert

PLUS

Πώς να τρώω με chopsticks: 4 tips για να τα κρατάς σαν expert

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Πώς να τρώω με chopsticks: Τα διάσημα «ξυλάκια» είναι ένας φόβος, που με λίγη εξάσκηση μπορείς να διώξεις.

06.12.2021 | 15:17

Δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να γευματίσουμε σε κάποιο κινέζικο ή ιαπωνικό εστιατόριο με την οικογένεια, την παρέα μας ή τον σύντροφό μας. Βλέπεις το μενού, αποφασίζεις να παραγγείλεις το γευστικό τηγανιτό ρύζι, won ton ή τα δημοφιλή noodles, όμως μετά σε κυριαρχεί ο φόβος «πώς να φάω με chopsticks;», «μήπως θα μου πέσουν γλιστράνε συνέχεια και θα γίνω ρεζίλι;», «μήπως θα μείνω νηστική γιατί δεν θα τα καφέρω ποτέ;». Τα διάσημα «ξυλάκια» είναι ένας φόβος, που με λίγη εξάσκηση μπορείς να διώξεις. Εάν ντρέπεσαι κάθε φορά να ζητήσεις πιρούνι και καταλήγεις νηστικός, είτε γιατί δεν μπορείς να φας, είτε γιατί έχεις ρίξει το μισό φαγητό απέξω, αυτό το άρθρο μάλλον θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Παρακάτω υπάρχουν 4 βήματα που με λίγη εξάσκηση μπορείς να μάθεις γρήγορα πώς να κρατάς σωστά αυτά ξυλάκια.

#1. Ξεκίνησε με ένα ξυλάκι

Ακούμπησε το πρώτο chopstick στη βάση του αντίχειρά σου κρατώντας το ανάμεσα στο μεσαίο και παράμεσο δάχτυλό σου.

#2. Πρόσθεσε ένα δεύτερο ξυλάκι

Πάρε το δεύτερο ξυλάκι και κράτησέ το σαν μολύβι, περίπου στο ένα τρίτο της απόστασης από την κορυφή του. Θα πρέπει να αισθάνεσαι κάπως άνετα. Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι ότι αυτό το δεύτερο chopstick θα πρέπει να δείχνει με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο chopstick.

#3. Κατάκτησε αυτή την κίνηση

Τέλος, μετακίνησε το πάνω ξυλάκι με τον αντίχειρα, τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σου ταυτόχρονα. Όταν πιάνεις το φαγητό, πριν το μετακινήσεις θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι ανάμεσα στο πάνω και το κάτω ξυλάκι. Το βασικό είναι ότι το κάτω ξυλάκι παραμένει ακίνητο ενώ κινείται μόνο το πάνω ξυλάκι.

#4. Καλή απόλαυση

Ήρθε η ώρα να «τσιμπήσεις» τα πάντα (ρύζι, λαχανικά, ακόμη και gummi bears) και μην το φοβηθείς καθόλου! Φυσικά, πρέπει να σου πω ότι θέλει αρκετή εξάσκηση. Σε περίπτωση που την πρώτη φορά δεν τα καταφέρεις τόσο σε καμία περίπτωση μην απογοητευτείς και τα παρατήσεις. Με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται και με εξάσκηση θα γίνεις η expert των chopsticks.

https://youtu.be/xFRzzSF_6gk

Ετικέτες
Exit mobile version