Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυβέρνηση Γερμανία 2021: Ποιοι θα αναλάβουν υπουργεία στον τρικομματικό συνασπισμό
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση Γερμανία 2021: Ποιοι θα αναλάβουν υπουργεία στον τρικομματικό συνασπισμό

Κυβέρνηση Γερμανία 2021: Το κομβικό, λόγω των καιρών, Υπουργείο Υγείας απασχόλησε τα κόμματα του νέου συνασπισμού και τα ΜΜΕ της χώρας από την επομένη, κιόλας, των εκλογών.

Το SPD ανακοίνωσε πριν από λίγο τα στελέχη, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, τα οποία θα αναλάβουν υπουργικό πόστο στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Η Νάνσι Φέζερ, μέχρι τώρα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο της Έσσης, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η Κριστίνε Λάμπρεχτ, μέχρι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία είχε αναλάβει τους τελευταίους μήνες και το υπουργείο Οικογένειας μετά την αποχώρηση της Φραντσίσκα Γκίφαϊ για τον δήμο του Βερολίνου, θα είναι η νέα υπουργός Άμυνας.

Η μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος Σβένγια Σούλτσε θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικής Αναπτυξιακής Βοήθειας και η Κλάρα Σμιτ θα είναι επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Δόμησης, το οποίο θα αναλάβει μεταξύ άλλων την ανέγερση χιλιάδων νέων κατοικιών, σύμφωνα με την Προγραμματική Συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Ο Χουμπέρτους Χάιλ παραμένει υπουργός Εργασίας και θα χειριστεί πρώτα από όλα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ/ώρα, με τον Βόλφγκανγκ Σμιτ, στενό συνεργάτη του νέου Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, να τον ακολουθεί και στην Καγκελαρία ως προσωπάρχης, με το βαθμό του υπουργού.

Υπουργός Υγείας ο επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ

Η θέση του υπουργού Υγείας, η οποία λόγω της πανδημίας αναδείχθηκε σε κομβικής σημασίας για τη νέα κυβέρνηση, απασχόλησε τα κόμματα του νέου συνασπισμού και τα γερμανικά ΜΜΕ σχεδόν από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος με τους παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα, εμφανιζόταν ως αυτονόητη επιλογή, ωστόσο εντός του κόμματός του φαινόταν να μην έχει την απαραίτητη στήριξη.

Το τελευταίο διάστημα πάντως είχαν δει το φως της δημοσιότητας πολλές δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναδείκνυαν τον κ. Λάουτερμπαχ ως καταλληλότερο για τη θέση του υπουργού Υγείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει βέβαια ο τρόπος με τον οποίο θα ενσωματώσει η νέα κυβέρνηση τις απόψεις του για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, καθώς ο σοσιαλδημοκράτης καθηγητής επιδημιολογίας ακόμη και χθες το βράδυ ζητούσε γενική υποχρέωση εμβολιασμού και επιβολή lockdown.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις